Τρίτη 26 Μαΐου 2020
x

ΖΕΡΒΑΣ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΣΗΜΕΡΑ

Επιμένω πεισματικά, εδώ και 5 χρόνια, ότι η μόνη διέξοδος είναι η πρόταση της απόσπασης των αρχαιοτήτων, τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος.

Βολές κατά της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης εξαπέλυσε ο υποψήφιος δήμαρχος Κωσταντινος Ζέρβας μετά τις δηλώσεις του προέδρου της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. πως ο σταθμός της Αγίας Σοφίας θα παραδοθεί προς χρήση σε 3 χρόνια και ο σταθμός της Βενιζέλου το 2023.

Σύμφωνα με τον κ. Ζέρβα, η παραδοχή Μυλόπουλου για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του μετρό «επιβεβαιώνει την εμπλοκή που προκάλεσαν όσοι στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης επέβαλλαν πανάκριβες "εξωτικές λύσεις" για τη διατήρηση των αρχαιοτήτων incitu, δηλαδή να κατασκευασθεί ο σταθμός χωρίς την προσωρινή απόσπαση των αρχαιοτήτων, όπως για παράδειγμα, γίνεται στο γειτονικό σταθμό της Αγίας Σοφίας, όπου έχουν βρεθεί παρόμοια αν όχι υψηλότερης αρχαιολογικής αξίας ευρήματα.

Όπως ανέφερε, από τον Οκτώβριο του 2013 και για τα επόμενα χρόνια ούτε σταθμός κατασκευάζεται, ενώ περιουσίες αλλά και οι ίδιες οι αρχαιότητες μέρα με τη μέρα καταστρέφονται.

«Επιμένω πεισματικά, εδώ και 5 χρόνια, ότι η μόνη διέξοδος είναι η πρόταση της απόσπασης των αρχαιοτήτων, κατασκευής του σταθμού και επανατοποθέτησής τους κατά περίπου 85%. Τη θέση αυτή έχω αναλύσει επανειλημμένα στο Δημοτικό Συμβούλιο και δημόσια. Όλοι οι φορείς της πόλης συμφωνούν σε αυτό», υπογράμμισε.

Διευκρίνισε μάλιστα πως αυτό που προτείνει είναι μια λύση «άμεσα εφαρμόσιμη, πλήρως νόμιμη σύμφωνα με το Συμβούλιο της Επικρατείας και διαχειρίσιμη, η οποία από τη μία δεν θα ανεβάσει το κόστος κατά 50 εκ. και από την άλλη θα δώσει τη δυνατότητα, όλο το έργο, μαζί με τους δύο εξαιρετικά κρίσιμους για την εύρυθμη λειτουργία του κέντρου της πόλης σταθμούς, να παραδοθεί προς χρήση στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης το 2020».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ