Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020
x

ΑΙΧΜΕΣ ΖΕΡΒΑ ΓΙΑ ΜΠΟΥΤΑΡΗ: ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΥΝ ΟΣΟΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΤΟ ΜΕΤΡΟ

Αυτό το διάστημα δίνονται οι πρώτες ασπιρίνες στον ΟΑΣΘ, εκτίμησε ο δήμαρχος - Να γίνει η πόλη πιο «σέξι», είπε χαριτολογώντας.

Αιχμηρός κατά όσων βάζουν προσκόμματα στην ολοκλήρωση του μετρό εμφανίστηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας μιλώντας σε εκδήλωση της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης.

Αφήνοντας αιχμές -χωρίς να τον κατονομάσει- για τον προκάτοχό του Γιάννη Μπουτάρη και την Κίνηση Πολιτών, ο κ. Ζέρβας είπε χαρακτηριστικά πως «όσοι διαμαρτύρονται και λένε πως θα προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, θα κάνουν εφέσεις και ενστάσεις, ή θα καθυστερούν, ή θα παίζουν κατενάτσιο, ή θα κάνουν διαδηλώσεις έξω από τους σταθμούς, εγκληματούν κατά της πόλης».

«Πρέπει να δεσμευτούμε ότι το 2023 θα ολοκληρωθεί το μετρό» ανέφερε ο κ. Ζέρβας προσθέτοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση «δεν πρόκειται να τελειώσει ποτέ και θα πρέπει να επιστραφούν 700 εκατ. ευρώ στην Ε.Ε.».

Πάντως ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ευχήθηκε «λιγότερη γκρίνια», ενώ δήλωσε χαρούμενος που πλέον το νούμερο 1 πρόβλημα της πόλης δεν είναι η καθαριότητα συμπληρώνοντας ωστόσο «όχι ότι το έχουμε λύσει, αλλά το Νο1 πρόβλημα της πόλης αυτή τη στιγμή είναι το κυκλοφοριακό».

«Θέλω να πιστεύω ότι αυτό το διάστημα δίνονται οι πρώτες ασπιρίνες στον ΟΑΣΘ με τη συμφωνία με τα ΚΤΕΛ. Σε λίγους μήνες με τη μίσθωση μεταχειρισμένων λεωφορείων με leasing, ώστε να πάμε σε μια πρόωρη λύση, και σε ένα δεύτερο στάδιο το 2021 με την αγορά κάποιων ηλεκτρικών λεωφορείων, θα έχουμε καλύτερες αστικές μεταφορές. Χωρίς αυτές είναι αδύνατον να δουλέψουμε» σημείωσε ο κ. Ζέρβας.

Για την εγκληματικότητα φταίνε και οι ξένοι

Αναφερόμενος στην εγκληματικότητα ο κ. Ζέρβας τόνισε πως «οφείλεται και σε αυτόν τον κόσμο που με τον Α ή Β τρόπο βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην πόλη και στη χώρα μας». Ανέφερε πως εκτός της αστυνόμευσης υπάρχει και νομικό ζήτημα. «Πολλές φορές αστυνομικοί συλλαμβάνουν κάποιους το βράδυ, τους πηγαίνουν στο δικαστήριο και την επόμενη μέρα τους αφήνει το δικαστήριο με αποτέλεσμα να τους ξανασυλλαμβάνουν εκ νέου στο ίδιο σημείο».

Ο δήμαρχος έκανε αναφορές στις προσπάθειες του δήμου ώστε η πόλη να είναι φωτισμένη και καθαρή. «Όπου υπάρχουν εγκαταλειμμένες γειτονιές, κακοφωτισμένες περιοχές, όπου δεν συμβαίνει κάτι που να προσελκύει τον υγιή κόσμο και τις υγιείς ασχολίες προφανώς και είναι ένα σημείο που έλκει την παραβατικότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ δεσμεύτηκε πως στο τέλος της τετραετίας η Θεσσαλονίκη θα έχει ένα καλύτερο πρόσωπο.

Τέλος ο κ. Ζέρβας έκανε μνεία στις προσπάθειες που καταβάλει ο δήμος Θεσσαλονίκης και το τμήμα Τουρισμού προκειμένου να γίνει περισσότερο ελκυστική, «σέξι» όπως είπε χαριτολογώντας, προς τους τουρίστες, η πόλη.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ