Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022
x

ΖΕΛΕΝΣΚΙ: Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΜΑΙΑΣ

«Η περιοχή της Μαύρης Θάλασσας δεν μπορεί να είναι ασφαλής όσο η Κριμαία είναι κατεχόμενη», είπε ο ουκρανός πρόεδρος - 21 άτομα σκοτώθηκαν από βόμβες.

Ο ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είπε στο διάγγελμά του χθες βράδυ ότι ο πόλεμος με τη Ρωσία δεν θα τελειώσει προτού η χερσόνησος της Κριμαίας, στη Μαύρη Θάλασσα, που προσαρτήθηκε από τη Μόσχα το 2014, απελευθερωθεί. «Η Κριμαία είναι ουκρανική και δεν θα την εγκαταλείψουμε ποτέ», είπε.

«Η περιοχή της Μαύρης Θάλασσας δεν μπορεί να είναι ασφαλής όσο η Κριμαία είναι κατεχόμενη. Δεν θα υπάρξει σταθερή και διαρκής ειρήνη σε πολλές χώρες που βρέχονται από τη Μεσόγειο όσο η Ρωσία είναι σε θέση να χρησιμοποιεί τη χερσόνησό μας ως στρατιωτική βάση της» τόνισε.

«Αυτός ο ρωσικός πόλεμος εναντίον της Ουκρανίας και ολόκληρης της ελεύθερης Ευρώπης άρχισε με την Κριμαία και πρέπει να τελειώσει με την Κριμαία — με την απελευθέρωσή της», επέμεινε ο κ. Ζελένσκι.

Νωρίτερα, σημειώθηκαν εκρήξεις σε ρωσική στρατιωτική βάση στην Κριμαία. Οι ρωσικές αρχές έκαναν λόγο για ανάφλεξη πυρομαχικών σε αποθήκη, με τον απολογισμό των θυμάτων που έδωσαν να κάνει λόγο για έναν νεκρό και πέντε τραυματίες.

Το Κίεβο «φυσικά δεν αναλαμβάνει» την ευθύνη για την έκρηξη, «τι σχέση έχουμε εμείς;», είπε ο Μιχάιλο Πόντολιακ, σύμβουλος του προέδρου Ζελένσκι, μολονότι η εφημερίδα New York Times έκανε λόγο, στην ηλεκτρονική της έκδοση, για ουκρανική επίθεση με απροσδιόριστο όπλο.

Εν τω μεταξύ, 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμούς της Ρωσίας εναντίον της πόλης Ντνιπροπετρόφσκ στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανακοίνωσε περιφερειάρχης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ