Τρίτη 16 Αυγούστου 2022
x

ΖΕΛΕΝΣΚΙ: ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Η ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

Η ανοικοδόμηση της Ουκρανίας είναι «το κοινό καθήκον όλου του δημοκρατικού κόσμου», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι μίλησε μέσω τηλεδιάσκεψης στα εγκαίνια της διάσκεψης στο Λουγκάνο της Ελβετίας για την ανοικοδόμηση της χώρας.

Η ανοικοδόμηση της Ουκρανίας είναι «το κοινό καθήκον όλου του δημοκρατικού κόσμου», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά την έναρξη της διάσκεψης του Λουγκάνο, η οποία πρέπει να χαράξει τη μελλοντική ανασυγκρότησης της χώρας σε πόλεμο.

«Η ανοικοδόμηση της Ουκρανίας είναι το κοινό καθήκον ολόκληρου του δημοκρατικού κόσμου» και «η πιο σημαντική συμβολή στην ειρήνη στον κόσμο», δήλωσε σε ομιλία που μεταδόθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης ενώπιον των ηγετών των συμμαχικών χωρών του Κιέβου και πολλών διεθνών θεσμών.

Σχεδόν χίλιοι αξιωματούχοι από συμμάχους της Ουκρανίας, διεθνείς θεσμούς αλλά και τον ιδιωτικό τομέα συναντώνται στο Λουγκάνο της Ελβετίας, τη Δευτέρα και την Τρίτη για να χαράξουν τα περιγράμματα της μελλοντικής ανασυγκρότησης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ