Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020
x

ΖΑΓΚΛΗΣ: ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΕΓΧΩΡΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

O γ.γ της FIBA δήλωσε πως αυτή «είναι σε συνεχή επικοινωνία με όλες τις πλευρές, καθώς και με τους ιδιοκτήτες των ομάδων σε ολόκληρο τον πλανήτη».

Για το ενδεχόμενο να συνεχιστεί η μπασκετική δράση και για το δίλημμα που ενδέχεται να βρεθούν οι ομάδες μίλησε στη ρωσική εφημερίδα «Izvestia», ο Ανδρέας Ζαγκλής.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο γενικός γραμματέας της FIBA:

«Όλες οι ομάδες παίζουν σημαντικό ρόλο στο περιβάλλον της FIBA σε ολόκληρο τον πλανήτη, καθώς και στην πρόοδο και την προβολή του μπάσκετ στις χώρες τους. Λαμβάνοντας αυτό ως δεδομένο, οι ομάδες θα πρέπει να σεβαστούν τις ομοσπονδίες και τα πρωταθλήματα των χωρών τους.

Η FIBA είναι σε συνεχή επικοινωνία με όλες τις πλευρές, καθώς και με τους ιδιοκτήτες των ομάδων σε ολόκληρο τον πλανήτη. Επιπλέον, η παγκόσμια ομοσπονδία και 11 μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα είναι οι μέτοχοι του BCL. Επομένως, είμαστε σε συνεχή επαφή με αυτά τα πρωταθλήματα. Η FIBA δουλεύει στενά με τον συνεργάτη της, την ULEB. Η ULEB επιβλέπει την κατάσταση για τα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Οπότε, γνωρίζουμε όλες τις εξελίξεις.

Για το Champions League υπάρχει ένα ξεκάθαρο πλάνο, το οποίο καθορίζει πόσες θέσεις δίνονται σε κάθε χώρα, με βάση τα αθλητικά κριτήρια».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ