Κυριακή 7 Μαρτίου 2021
x

ΖΑΧΑΡΑΚΗ: ΤΕΧΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ CISCO Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΤΑ ΤΗΛΕΜΑΘΗΜΑΤΑ

Η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, ανακοίνωσε επισήμως ότι δεν θα προσμετρηθούν οι απουσίες σήμερα για τους μαθητές.

Σε τεχνικό ζήτημα της εταιρείας (σ.σ. Cisco)  οφείλεται η αδυναμία των μαθητών να κάνουν διαδικτυακά το μάθημά τους, διευκρίνισε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στην ΕΡΤ. Η κ. Ζαχαράκη ανακοίνωσε επισήμως ότι δεν θα προσμετρηθούν οι σημερινές απουσίες για τους μαθητές, καθώς προσπάθησαν αλλά δεν κατάφεραν να μπουν στην ηλεκτρονική τους τάξη.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα παρουσιάστηκαν σοβαρά προβλήματα στο σύστημα τηλεκπαίδευσης σε σχολεία της όλης της χώρας, προκαλώντας την αγανάκτηση εκπαιδευτικών και μαθητών.

Διαβάστε - Έπεσε με το... καλημέρα το σύστημα τηλεκπαίδευσης στα σχολεία

Πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου και παρότι αρχικά οι μαθητές κατάφεραν να συνδεθούν στην πλατφόρμα, περίπου μία ώρα αργότερα το σύστημα έπεσε, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να διεξαχθούν τα μαθήματα.

Όπως σημείωσε η υφυπουργός, η εταιρεία κάνει τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να επιλύσει το τεχνικό ζήτημα που ανέκυψε, και το οποίο, όπως είπε, αφορά γενικότερα την Ευρώπη.

Τέλος, αποσαφήνισε ότι το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και γενικότερα οι πλατφόρμες του υπουργείου Παιδείας λειτουργούν κανονικά.

Αναφορικά με τις δυσλειτουργίες του συστήματος Webex, από τη Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης διευκρινίζονται τα ακόλουθα:  

"Ο πάροχος της πλατφόρμας Webex έχει παράσχει διαβεβαίωσεις ότι εργάζεται για την αποκατάσταση του προβλήματος και έχει δρομολογηθεί η πλήρης επαναλειτουργία του συστήματος. Προφανώς δεν θα ληφθούν υπόψη απουσίες στις περιπτώσεις που παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα. Σημειώνεται ότι το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο λειτουργεί κανονικά, όπως και όλες οι πλατφόρμες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων".

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ