Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020
x

YOUTH 4 YOUTH POLICY MAKING: ΔΟΜΗΜΕΝΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΝΕΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ενημέρωση νέων ανθρώπων για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να συμμετέχουν ενεργά τόσο στην τοπική, εθνική αλλά και στην ευρωπαϊκή πολιτική ζωή

Κάλεσμα σε συμμετοχή στον Δομημένο Διάλογο, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου YOUTH 4 YOUTH Policy Making χρηματοδοτούμενο από το Erasmus+ για τη Νεολαία, την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 17:00-20:00 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, απευθύνει η Κοινωφελής Επιχείρηση του δήμου Θεσσαλονίκης (ΚΕΔΗΘ).

Στόχος του Έργου, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, είναι η ενημέρωση των νέων ανθρώπων για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να συμμετέχουν ενεργά τόσο στην τοπική, εθνική αλλά και στην ευρωπαϊκή πολιτική ζωή και στη λήψη αποφάσεων, με αποτέλεσμα την αύξηση της συμμετοχής των νέων ανθρώπων στη λήψη αποφάσεων.

Οι συμμετέχοντες νέοι ηλικίας 15-30 ετών,  θα συμμετάσχουν σε διαδραστικές συζητήσεις και δραστηριότητες με στόχο την ανάδειξη των πραγματικών αναγκών των νέων σχετικά με την πολιτική ζωή, την ενίσχυση της ενεργούς συμμετοχής, τις ανάγκες που πρέπει να καλύπτει ένα κέντρο νεολαίας καθώς και την κατανόηση της σπουδαιότητας της συμβολής τους στη διαμόρφωση της Στρατηγικής για τη Νεολαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας.

Οι συμμετέχοντες θα καταγράψουν οι ίδιοι τις ανησυχίες τους, τις προτάσεις τους αλλά και τις καινοτόμες ιδέες τους για την ενίσχυση της συμμετοχής των νέων στις Ευρωεκλογές και το πολιτικό γίγνεσθαι.

Η δράση του Δομημένου Διαλόγου έχει στόχο τη συζήτηση μεταξύ των εκπροσώπων κέντρων λήψης αποφάσεων και των νέων της Θεσσαλονίκης. Η συζήτηση θα επικεντρωθεί στους εξής άξονες:

✓ Ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της νεολαίας

✓ Πλαίσιο Στρατηγικής & Δράσεων για την ενδυνάμωση Νέων «Νεολαία 20172027»

✓ Δημιουργία Κέντρου Νέων στη Θεσσαλονίκη: Υποχρέωση ή αναγκαιότητα;

Προφίλ συμμετεχόντων:

• Νέοι ηλικίας μεταξύ 15-30 ετών

• Μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

• Φοιτητές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Οι ενδιαφερόμενοι συμμετέχοντες παρακαλούνται όπως συμπληρώσουν τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος πατώντας εδώ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ