Παρασκευή 20 Μαΐου 2022
x

ΞΕΚΙΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΕΠΙΤΑΞΗ ΙΔΙΩΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ξεκινήσουν να στέλνονται φύλλα πορείας σε ιδιώτες γιατρούς

Ξεκινούν τις αμέσως επόμενες ημέρες οι επιτάξεις υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών προκειμένου να καλύψουν τα κενά που έχουν προκύψει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας από τους υγειονομικούς που νοσούν με κορωνοϊό, όπως ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Διαβάστε: Σαρώνει το ΕΣΥ η παραλλαγή Όμικρον: Καραντίνα για 2.000 υγειονομικούς

Αν και όπως είπε το ποσοστό των εργαζομένων στα νοσοκομεία που νοσούν είναι πολύ μικρό και κυμαίνεται από 1,2%-4% ανάλογα με το νοσοκομείο, το υπουργείο Υγείας προχωρά στην ενίσχυση του ΕΣΥ με επιτάξεις υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών, αλλά και μέσω της συνεργασίας με ιδιωτικές κλινικές, οι οποίες θα δέχονται περιστατικά Covid.

Τόνισε δε ότι τα φύλλα πορείας θα αρχίσουν να αποστέλλονται στους γιατρούς «αν όχι Παρασκευή, τη Δευτέρα».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, οι γιατροί που θα επιστρατευτούν, θα εργάζονται με μειωμένο ωράριο κατά 50% για να μπορούν παράλληλα να εργάζονται και στα ιατρεία τους.

Τέλος, η κ. Γκάγκα κάλεσε τους πολίτες να μην πηγαίνουν στα νοσοκομεία για να υποβληθούν σε PCR τεστ για να μην επιβαρύνουν περαιτέρω το ΕΣΥ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ