Σάββατο 15 Αυγούστου 2020
x

ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΜΕΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ - ΣΥΚΕΩΝ

Με δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις ο δήμος στέλνει μήνυμα ελπίδας και δύναμης 3ο Φεστιβάλ ΚΔΑΠμεΑ και Αυτόνομη κατάδυση για άτομα με κινητική αναπηρία.

Ηχηρό μήνυμα αισιοδοξίας στέλνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών μέσα από δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις με στόχο την ισότιμη κοινωνική ένταξη των συμπολιτών μας με αναπηρία στη τοπική κοινωνία και την δραστηριοποίησή τους.

Θέτοντας τις δράσεις για άτομα με αναπηρία ως ναυαρχίδα της Κοινωνικής του Πολιτικής, ο δήμος αποδεικνύει σταθερά και διαχρονικά ότι «αυτό που οραματιζόμασταν μπορούμε να το κάνουμε πράξη», όπως σημειώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.Δεκάδες φωτεινά και ξεχωριστά πλάσματα θα μας μυήσουν καθηλωτικά, για τρίτη συνεχή χρονιά, στο δικό τους μαγευτικό ταξίδι, προσφέροντας απλόχερα λίγη απ’ τη μαγεία της μοναδικότητας τους, στο 3ο Φεστιβάλ ΚΔΑΠμεΑ που διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών, με την υποστήριξη του τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και ακόμα περισσότερους συμμετέχοντες φορείς από ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα, μεθαύριο, Παρασκευή 10 Μαΐου, από τις 10 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα, στο Κλειστό Γυμναστήριο (ΔΑΚ) Πεύκων.

«Ξεκινήσαμε, αγωνιστήκαμε, διεκδικήσαμε και πετύχαμε πολλά, δημιουργώντας ισχυρές  κοινωνικές υποδομές και υπηρεσίες, με στόχο την ισότιμη κοινωνική ένταξη των συμπολιτών μας με αναπηρία στη τοπική κοινωνία, τη δραστηριοποίησή τους, την επαγγελματική τους προοπτική και την αυτόνομη διαβίωσή τους. Από το πρώτο ΚΔΑΠμεΑ που ιδρύσαμε στη χώρα, συνεχίσαμε τη διεύρυνση του προγράμματος με δεύτερο ΚΔΑΠμεΑ και θα ακολουθήσει και τρίτο, με δράσεις και επαγγελματικά εργαστήρια στα οποία συμμετέχουν δωρεάν περισσότερα από 100 άτομα, ενώ παράλληλα συμπολίτες μας με αναπηρία εκπαιδεύονται καθημερινά στα διαμερίσματα υποστηριζόμενης Διαβίωσης που λειτουργούμε. Και συνεχίζουμε να πορευόμαστε σ’ αυτό το δρόμο που ξεκινήσαμε πριν από χρόνια και στον οποίο παραμείναμε παρά τις δυσκολίες, με την ίδια πίστη και δύναμη ψυχής» τονίζουν στο μήνυμά τους ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας Μιχάλης Βουλγαρίδης και ο Πρόεδρος της ΚΕΥΝΣ Δημήτρης Απατσίδης.

«Κατάδυση χωρίς περιορισμούς»

Μία βδομάδα αργότερα, το Σάββατο 18 Μαΐου, μετά τη μεγάλη περσινή επιτυχία, θα πραγματοποιηθεί αυτόνομη δοκιμαστική κατάδυση για άτομα με κινητική αναπηρία «No Barrier Tour», από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Συκεών.

Με φόντο το περιαστικό δάσος Σέιχ-Σου και τα κρυστάλλινα νερά της υπερσύγχρονης πιστοποιημένης πισίνας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Συκεών, η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών (ΚΕΥΝΣ) και το εξειδικευμένο καταδυτικό κέντρο Azure Diving Center, είναι καθ’ όλα έτοιμοι να προσφέρουν για δεύτερη χρονιά, στους συμμετέχοντες Α.με.Α. μία αξέχαστη εμπειρία δοκιμαστικής κατάδυσης, σύμφωνα με τα πρότυπα διεθνών οργανισμών.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ