Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022
x

ΞΑΝΘΗ: ΔΡΟΜΟΙ ΚΟΠΗΚΑΝ ΣΤΑ ΔΥΟ ΜΕΤΑ ΤΗ ΝΕΡΟΠΟΝΤΗ ΛΟΓΩ ΕΚΣΚΑΦΩΝ ΓΙΑ ΑΓΩΓΟ ΑΕΡΙΟΥ! (ΦΩΤΟ)

Ο δήμος ζητά να κινηθούν άμεσα όλες οι νόμιμες ενέργειες κατά παντός υπεύθυνου για άμεση αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν τα έργα για το αέριο

Σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν μέσα στην πόλη της Ξάνθης από την κακοκαιρία, καθώς σε πολλές γειτονιές δρόμοι κόπηκαν στα δυο και αυτοκίνητα βούλιαξαν μέσα σε λακκούβες, αφού, σύμφωνα με το xanthipost, δεν έχουν αποκατασταθεί από την ανάδοχο εταιρεία που ανέλαβε το έργο του φυσικού αερίου οι ζημιές που προκλήθηκαν στο οδικό δίκτυο από τις εκσκαφές για τη διάνοιξη του αγωγού.

Για τον λόγο αυτόν ο αντιδήμαρχος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Ξάνθης Γιάννης Ζερενίδης κατέθεσε Αναφορά προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης ζητώντας την άμεση παρέμβασή του προκειμένου να κληθούν οι υπεύθυνοι για την άμεση αποκατάσταση των φθορών και ζημιών στα εργοτάξια φυσικού αερίου, προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα σε πεζούς και οχήματα από τις μεγάλες οπές που έχουν σχηματιστεί στις οδούς της πόλης με αρκετά μεγάλο βάθος.

Ο δήμος Ξάνθης ζητά να γίνουν όλες οι νόμιμες ενέργειες κατά παντός υπευθύνου για την τιμωρία των υπευθύνων, την προστασία των δημοτών μας αλλά και των οδών που εξυπηρετούν κυρίως το κοινό, δημόσιο συμφέρον και επιφυλάσσεται για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματός του εφόσον υπάρξουν προβλήματα χρήσης των οδών και διέλευσης των οχημάτων ή τυχόν πρόκληση ατυχημάτων προκειμένου να απαιτήσει την τιμωρία των υπευθύνων καθώς και αποζημίωση για την αποκατάσταση των ζημιών από αυτούς.

Να σημειωθεί ότι από τον Σεπτέμβριο του '21 που ξεκίνησε το έργο οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου και της Πολιτικής Προστασίας επανειλημμένως καλούσαν την εταιρεία να προβεί στην αποκατάσταση των οδοστρωμάτων, χωρίς όμως αποτέλεσμα, όπως μεταδίδει το Xanthipost.

Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος, το έργο του φυσικού αερίου είναι ένα εθνικό έργο, το οποίο εκτελείται χωρίς την έγκριση και συμμετοχή τοπικών φορέων. Παρά ταύτα, υπογράμμισε, πρόκειται για ένα τεχνικό έργο για το οποίο, οι εμπλεκόμενοι φορείς οφείλουν να τηρούν τις σχετικές προδιαγραφές.

Τα συνεργεία του δήμου και της ΔΕΥΑΞ βρέθηκαν επί ποδός κάνοντας μια τιτάνια προσπάθεια για την αποκατάσταση των οδοστρωμάτων, το κλείσιμο των οπών που προκλήθηκαν από τα εργοτάξια του φυσικού αερίου.

Ο δήμαρχος Ξάνθης ο οποίος προΐσταται στις επιχειρήσεις των παρεμβάσεων του δήμου, τόνισε ότι δόθηκε προτεραιότητα στους δρόμους που προκλήθηκαν πολύ μεγάλα ρήγματα, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες ατυχήματος, με τη σήμανσή τους με ειδικές κορδέλες και κώνους και στη συνέχεια αποκαθιστώντας τις ζημιές.

Τέλος, σύμφωνα και με το νέο προειδοποιητικό μήνυμα προς τους κατοίκους της Ξάνθης που στάλθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, τα ακραία καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται και σήμερα. Συστήνεται στους δημότες ο περιορισμός των άσκοπων μετακινήσεων.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ