Τετάρτη 8 Απριλίου 2020
x

WSJ: ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 13.000 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, οι πρόσφυγες ενδέχεται είτε να προχώρησαν στα Βαλκάνια ή να έχουν περάσει στη βόρεια Ευρώπη.

Περίπου 13.000 πρόσφυγες οι οποίοι καταγράφτηκαν σε χώρους φιλοξενίας στην Ελλάδα αγνοούνται γράφει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal, επικαλούμενη Ευρωπαίους αξιωματούχους, αρμόδιους για θέματα μετανάστευσης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, οι πρόσφυγες ενδέχεται είτε να προχώρησαν στα Βαλκάνια ή να έχουν περάσει στη βόρεια Ευρώπη.

«Οι άνθρωποι αυτοί αποκαλούνται «no-shows», καθώς δεν έχουν εμφανιστεί σε κέντρα ελέγχου και επεξεργασίας και κανείς δεν ξέρει πού βρίσκονται τώρα σχολίασε άλλος αξιωματούχος στη WSJ.

«Κανείς δεν ξέρει αν έχουν φύγει από τα νησιά, ή αν δεν εμφανίζονται επειδή πιστεύουν πως κάτι θα αλλάξει για τους ίδιους» συμπλήρωσε.

Η Ελλάδα λέει πως περίπου 63.000 άνθρωποι είναι αποκλεισμένοι σε κέντρα και περιμένουν την επαναπροώθησή τους τους στα νησιά και την ενδοχώρα. Το δημοσίευμα αναφέρει πως σήμερα είναι γνωστό τι συμβαίνει με τους 50.000.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ