Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020
x

WORKSHOP ΓΙΑ ΑΝΟΙΓΜΑ ΜΜΕ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Το workshop πρόκειται να ρίξει φως σε αυτά τα βασικά ζητήματα και να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να οχυρώσουν καλύτερα τη λειτουργία τους.

Workshop για τις ευκαιρίες που δημιουργεί η ψηφιοποίηση, ώστε ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις και Start-ups να κάνουν την είσοδό τους ή να επεκτείνουν τις υφιστάμενες δραστηριότητές τους στη γερμανική αγορά, διοργανώνει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου, στο Pre-Incubator OK!Thess στη Θεσσαλονίκη, από τις 15:30 έως τις 19:30.

Στο πρώτο μέρος του workshop, γερμανικές και ελληνικές εταιρίες από τον τομέα της πληροφορικής, μεταξύ αυτών, νέοι επενδυτές όπως οι P&I και PRODYNA SE, η KENOTOM καθώς και το ΟΚ!Τhess θα παρουσιάσουν το Status Quo αλλά και τις προοπτικές της ψηφιοποίησης στη Γερμανία, θέτοντας το βασικό πλαίσιο της θεματολογίας. Τόσο για τον τομέα της βιομηχανίας, όσο και για τον τομέα παροχής υπηρεσιών, οι ομιλητές θα παρουσιάσουν τις συνθήκες, τα εμπόδια αλλά και τις ευκαιρίες που ανοίγονται για τις ελληνικές επιχειρήσεις στη γερμανική αγορά.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, δύο εταιρίες ψηφιακής στρατηγικής, η iTrust και η PROTONS Digital, με μακροχρόνια εμπειρία στις αγορές και των δύο χωρών, θα σκιαγραφήσουν με πρακτικά παραδείγματα συγκεκριμένους «δρόμους» που μπορεί να ακολουθήσει μια ελληνική επιχείρηση, ώστε με μια ψηφιακή προσέγγιση να εισέλθει στη γερμανική αγορά με τον καλύτερο τρόπο.

Σημειώνεται ότι το διαδίκτυο έχει επιφέρει σημαντικές αλλαγές στον τρόπο επικοινωνίας επιχειρήσεων - πελατών. Πολλές αναλογικές διαδικασίες μετασχηματίστηκαν στο πλαίσιο της ψηφιακής εποχής. Ακόμα και εδραιωμένα brands καλούνται να ανταγωνιστούν διαδικτυακά νέους πρωταγωνιστές και Start-ups. Η ψηφιοποίηση, έχοντας περιορίσει σε μεγάλο βαθμό τα εμπόδια εισόδου στη γερμανική αγορά, προσφέρει σε ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις μεγαλύτερες ευκαιρίες ανάπτυξης. Ωστόσο, η βέλτιστη εκμετάλλευση αυτών των ευκαιριών και η αποτελεσματικότερη προσαρμογή τους στο νεοτεχνολογικό περιβάλλον προϋποθέτουν καλή προετοιμασία των επιχειρήσεων. Το workshop, που διοργανώνει το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, πρόκειται να ρίξει φως σε αυτά τα βασικά ζητήματα και να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να οχυρώσουν καλύτερα τη λειτουργία τους απέναντι στην πρόκληση της ψηφιοποίησης.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του workshop, όπως και η δήλωση συμμετοχής, η οποία είναι απαραίτητη, βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου (www.german-chamber.gr), στην ενότητα εκδηλώσεις. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνήσει για περαιτέρω πληροφορίες στο τηλ. 2310 32 77 33. Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στα Ελληνικά.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ