Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020
x

WEBINAR ΜΕ ΖΕΡΒΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

H διαδικτυακή συζήτηση αφορά δύο τομείς που βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας προβληματισμού γύρω από τη ζωή στην πόλη μετά την καραντίνα.

Στη λειτουργία των καταστημάτων και των χώρων εστίασης αλλά και το μέλλον του εμπορίου και τουρισμού θα εστιάσει το νέο webinar του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Θεσσαλονίκης που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 25 Μαΐου και ώρα 7 μ.μ., με κεντρικό θέμα «Το Επιχειρείν και η Κοινωνική Πολιτική μετά την Καραντίνα». Στη συζήτηση θα συμμετέχουν ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο Μιχαήλ Κούπκας, αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Θεσσαλονίκης και Ιωάννα Κοσμοπούλου, πρόεδρος Κ.Ε.ΔΗ.Θ.

Το προηγούμενο διάστημα, στο πλαίσιο της καμπάνιας «Θεσσαλονίκη μετά την Καραντίνα», το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργάνωσαν δύο πολύ σημαντικά και ενδιαφέροντα webinar, που αφορούσαν τον εθελοντισμό και την κοινωνική ενεργοποίηση και τον αθλητισμό και τον πολιτισμό αντίστοιχα.

Πρόσωπα, από διαφορετικούς φορείς της πόλης, πληροφόρησαν για τη δράση τους την περίοδο της καραντίνας και το τι σχεδιάζουν για την επόμενη μέρα του εγκλεισμού.

Από τις συζητήσεις αυτές, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, βγήκαν σημαντικά πορίσματα για το μέλλον της Θεσσαλονίκης το επόμενο διάστημα, τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που καλούμαστε να βιώσουμε και να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία.

Τα θέματα των δύο αυτών συζητήσεων είχαν να κάνουν με σημαντικά θέματα της ζωής των Νέων της πόλης, όπως η συμμετοχή τους σε αθλητικές και πολιτιστικές ομάδες και η παρακολούθηση αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων για την ψυχαγωγία τους, αλλά και η κοινωνική και εθελοντική δράση τους .

Η τρίτη και τελευταία διαδικτυακή συζήτηση αφορά δύο τομείς που βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας προβληματισμού γύρω από τη ζωή στην πόλη μετά την καραντίνα.

Πρόκειται για το ακανθώδες ζήτημα της λειτουργίας των καταστημάτων και των χώρων εστίασης, αλλά και ο ρόλος της κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς στις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουμε καθημερινά. Στόχος η εξαγωγή συμπερασμάτων για το μέλλον της εστίασης, του εμπορίου και του τουρισμού, καθώς και για τις ανάγκες για προσφορά προς τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες τους επόμενους μήνες.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ