Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022
x

ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ: ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ Η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΗΣΙΩΝ

Στην ανακοίνωσή του το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών ενθάρρυνει τις δύο χώρες να συνεχίσουν να εργάζονται για την επίλυση των εντάσεων στο Αιγαίο.

«Δεν θεωρούμε ότι αμφισβητείται η κυριαρχία των ελληνικών νησιών. Η Ελλάδα και η Τουρκία παραμένουν στενοί φίλοι και σύμμαχοι του Ηνωμένου Βασιλείου».

Με μια λιτή δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών, η Βρετανία ουσιαστικά υποβαθμίζει τη σημασία της δήλωσης Τσαβούσογλου που εγείρει θέμα κυριαρχίας των ελληνικών νησιών του Αιγαίου στο όνομα της αποστρατιωτικοποίησής τους και προαναγγέλλει κινήσεις από πλευράς Άγκυρας για την έμπρακτη αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας.

Στην ανακοίνωσή του το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών ενθάρρυνει τις δύο χώρες να συνεχίσουν να εργάζονται για την επίλυση των εντάσεων στο Αιγαίο μέσω του διαλόγου, ενώ χαιρετίζει την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών Αθήνας και Άγκυρας.

Υπενθυμίζεται το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διαμήνυσε ότι δεν υπάρχει θέμα αμφισβήτησης της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ξεκαθάρισε ότι «η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνεται σεβαστή και να προστατεύεται. Η κυριαρχία της Ελλάδας σε αυτά τα νησιά δεν αμφισβητείται».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ