Σάββατο 11 Ιουλίου 2020
x

ΒΟΥΤΣΗΣ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΗΣ ΔΕΗ

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης παρέλαβε την έκθεση πεπραγμένων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για τα έτη 2015 και 2016 από τον πρόεδρό της.

Στην ανάγκη διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα της γενικής ενεργειακής πολιτικής και στρατηγικής «και βεβαίως του βασικού πυλώνα της που είναι η ΔΕΗ», αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, παραλαμβάνοντας νωρίτερα σήμερα, την έκθεση πεπραγμένων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για τα έτη 2015 και 2016, από τον πρόεδρο της Αρχής, Νίκο Μπουλαξή.

«Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας λειτουργεί μέσα σε ένα διευρυμένο και ανταγωνιστικό περιβάλλον που σίγουρα διαμορφώνει πιέσεις και από ιδιωτικά συμφέροντα και συντελείται σε μια μεταβατική φάση, στην οποία βρίσκεται όλος ο τομέας της ενέργειας, το τέλος της οποίας δεν μπορεί παρά να ταυτίζεται και να εκφράζει την ανάγκη για τον δημόσιο χαρακτήρα της γενικής ενεργειακής πολιτικής και στρατηγικής και βεβαίως του βασικού πυλώνα της που είναι η ΔΕΗ», ανέφερε ο κ. Βούτσης.

Ο πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την εκτίμησή του στην προσπάθεια και το έργο της ΡΑΕ, και ζήτησε να συνεχιστεί η αποφασιστική και ιδιαίτερα σημαντική συμβολή της Αρχής στα ζητήματα των τιμολογήσεων, της στρατηγικής και του μείγματος των ενεργειακών πηγών, όπως και σε άλλα πολύ κρίσιμα ζητήματα, προς όφελος του απλού πολίτη, του καταναλωτή.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ