Σάββατο 28 Μαΐου 2022
x

ΒΟΥΛΗ: ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΚΚΕ, ΕΛ.ΛΥ ΚΑΙ ΜΕΡΑ25 ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ

ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25 άσκησαν έντονη κριτική στο νομοσχέδιο για το ψηφιακό πιστοποιητικό Covid-19 το οποίο και καταψήφισαν.

Έντονη κριτική στο νομοσχέδιο για το ψηφιακό πιστοποιητικό Covid-19 το οποίο και καταψήφισαν, άσκησαν ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25 κατά τη συζήτηση του στην Ολομέλεια.

Διαβάστε ακόμη: Κορωνοϊός: Υπερψηφίστηκε από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ το ψηφιακό πιστοποιητικό

Ο εισηγητής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης, υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «το ψηφιακό πιστοποιητικό, δεν σχετίζεται με την προστασία της δημόσιας υγείας αλλά είναι ένα εργαλείο στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων και αξιοποιείται ως πρόσχημα για την μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων».

Παράλληλα, απέρριψε τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι προστατεύονται απόλυτα τα προσωπικά δεδομένα, αντιτείνοντας ότι «αντίθετα, τα αξιοποιεί για περιορισμό των δικαιωμάτων με το ηλεκτρονικό φακέλωμα».

Κατά του νομοσχεδίου τάχθηκε και ο εισηγητής της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνος Χήτας, υπογραμμίζοντας ότι «η κυβέρνηση βαφτίζει ως επιτυχία της το φακέλωμα των πολιτών και τη παραβίαση συνταγματικών δικαιωμάτων των πολιτών». «Διχάζετε τους Έλληνες πολίτες. Τους βάζετε ταμπέλες, τους στιγματίζετε και δημιουργείτε διακρίσεις. Οικοδομείτε τη θρησκεία του φόβου», ανέφερε ο κ. Χήτας.

«Το ΜέΡΑ25 καταψηφίζει το νομοσχέδιο γιατί είναι κατά του φακελώματος των πολιτών», τόνισε η εισηγήτρια του κόμματος, Φωτεινή Μπακαδήμα και κατηγόρησε την κυβέρνηση για «φαστ τρακ διαδικασίες, αυταρχική λογική και προχειρότητα».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ