Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021
x

ΒΟΥΛΗ: ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΟΜΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Υπέρ του σχεδίου τάχθηκαν η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα Αλλαγής και το ΜέΡΑ25, ενώ κατά το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση.

Τη θετική ψήφο της πλειοψηφίας της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, εξασφάλισε το σχέδιο για τη νέα δομή και διάταξη των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

Θετική γνώμη διατύπωσαν η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα Αλλαγής και το ΜέΡΑ25, ενώ κατά τάχθηκαν το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση. Το σχέδιο αναμένεται να εγκριθεί οριστικά από το ΚΥΣΕΑ.

Σημειώνεται, ότι το σχέδιο αφορά σε σενάρια πιθανών κρίσεων, ενδεχόμενα ρίσκα, συντηρήσεις, αναβαθμίσεις, καθώς και εξοπλιστικά προγράμματα για την περίοδο 2020 - 2034, ενώ η νέα δομή περιλαμβάνει και την ενιαία Διοίκηση Ειδικού Πολέμου, στην οποία θα υπάγονται οι Ειδικές Δυνάμεις Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας.

Παράλληλα, προβλέπεται η δημιουργία νέων πολυδύναμων μονάδων με επάνδρωση άνω του 80%, ώστε να είναι πιο λειτουργικές και να μειωθεί περαιτέρω ο χρόνος αντίδρασής τους σε ενδεχόμενη κρίση, γεγονός που σηματοδοτεί συγχώνευση ή κατάργηση στρατοπέδων.

Πηγή: ethnos.gr
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ