Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020
x

ΒΟΥΓΙΑΣ: Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΑΤΕΡΛΟ ΤΟΥ ΖΕΡΒΑ

Ο επικεφαλής της παράταξης «ΠΟΛΗχρωμη Πόλη» αναφέρθηκε στο πρόβλημα της καθυστέρησης του έργου της ανάπλασης πλατείας Ελευθερίας.

Βατερλό για τη σημερινή διοίκηση μπορεί να αποτελέσει η πλατεία Ελευθερίας, όπως υπογράμμισε σε τοποθέτησή του στο δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης ο επικεφαλής της παράταξης «ΠΟΛΗχρωμη Πόλη», Σπύρος Βούγιας. 

Ο κ. Βούγιας αναφέρθηκε στην καθυστέρηση του έργου της ανάπλασης της πλατείας και τόνισε ότι οι τρύπες συνήθως στη Θεσσαλονίκη αποκτούν και ονοματεπώνυμο. «Δεν θα ήθελα να δω ένα τέτοιο τραύμα μέσα στην πόλη να αποκτάει ονοματεπώνυμο», τόνισε.

Παράλληλα επανέφερε το θέμα της αστικής θαλάσσιας συγκοινωνίας λέγοντας πως μόνο ο δήμος μπορεί να ενεργοποιήσει ξανά το ενδιαφέρον για το έργο αυτό για τις μελέτες και τις άδειες του οποίου έχει ξοδευτεί 1 εκ. ευρώ. Ο κ. Βούγιας σημείωσε ότι πρέπει πρώτα να γίνει προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος από ιδιώτες ώστε να φανεί αν πράγματι το έργο είναι βιώσιμο ή όχι.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχατε διαβάσει στη Voria.gr οι λύσεις που εξετάζει ο δήμος Θεσσαλονίκης είναι της έκπτωσης του εργολάβου ή της διάλυσης της σύμβασης, καθώς, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Μάκης Κυριζίδης, το έργο το οποίο υπογράφηκε τον περασμένο Φεβρουάριο παρουσιάζει τρομερές καθυστερήσεις σε σημείο που δύσκολα θα μπορεί να υλοποιηθεί από τον συγκεκριμένο ανάδοχο.

«Εκείνο που θα κάνουμε εμείς είναι να τρέξουμε τις διαδικασίες ώστε να δούμε εάν θα πρέπει να πάμε σε έκπτωση του αναδόχου ή σε διάλυση της εργολαβίας. Όλα αυτά μας απασχολούν και πρέπει να βρούμε τη λύση τους μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, δεκαπενθήμερο», είχε δηλώσει ο κ. Κυριζίδης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ