Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΒΟΡΙΔΗΣ: ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ NAVTEX ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΑΚΟΜΑ

Το θέμα με τη Navtex δεν τελείωσε ακόμα. Μέχρι τις 2 Αυγούστου είμαστε σε επιφυλακή και έτοιμοι, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Για την τουρκική προκλητικότητα μίλησε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης.

Αρχικά μιλώντας για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, ο κ. Βορίδης είπε ότι αυτό αθροίζει στη γενικότερη κλιμάκωση από την πλευρά της Τουρκίας.

«Το θέμα με τη Navtex δεν τελείωσε ακόμα. Μέχρι τις 2 Αυγούστου είμαστε σε επιφυλακή και έτοιμοι να απαντήσουμε όπως πρέπει.», τόνισε για τις προκλήσεις στο Αιγαίο.

Όπως ανέφερε ο υπουργός «έχουμε μια συνεχιζόμενη εντεινόμενη προκλητικότητα. Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί την εθνική της κυριαρχία και επομένως θα  υπάρξει εμπλοκή. Θα κάνουμε απολύτως ό,τι απαιτηθεί.»

Στη συνέχεια εξήγησε ότι η οπτική της διεθνούς κοινότητας δεν ταυτίζεται με τη δική μας. Η διεθνής κοινότητα δεν θέλει φασαρίες.

Για την πιθανότητα διαλόγου με τη γείτονα χώρα ο κ. Βορίδης είπε: «Τι να συζητήσουμε με την Τουρκία; Την ψευτο-ΑΟΖ με τη Λιβύη;»

Τέλος, σχετικά με τις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς για τα εθνικά ζητήματα, ο κ. Βορίδης τόνισε ότι «δε μπορούν να μπαίνουν όροι για εθνική ομοψυχία».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ