Κυριακή 14 Αυγούστου 2022
x

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ Η ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

Παρά τον πύρινο εφιάλτη που βίωσε πέρυσι το καλοκαίρι, η Εύβοια παραμένει σταθερά στις προτιμήσεις Ισραηλινών επενδυτών, αλλά και τουριστών

Στον επενδυτικό χάρτη των Ισραηλινών έχει μπει για τα καλά η Βόρεια Εύβοια με τις υπέροχες παραλίες και τα γραφικά χωριά της. Η περιοχή, παρά την οικολογική καταστροφή που υπέστη από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού, βρίσκεται σταθερά στις προτιμήσεις Ισραηλινών επενδυτών, αλλά και τουριστών προερχόμενων από το Ισραήλ που σιγά-σιγά από στόμα σε στόμα μαθαίνουν για τις ομορφιές και την ιδιαίτερη φιλοξενία των ανθρώπων των περιοχής.

Το τουριστικό κέντρο της Βόρειας Εύβοιας είναι η Αιδηψός, γνωστή για τα ιαματικά της νερά, έναν φυσικό πλούτο ο οποίος δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να περάσει στιγμές χαλάρωσης και ευεξίας.

«Η Βόρεια Εύβοια αποκτά δυναμική υπεραξία από επενδύσεις Ισραηλινών στον τουριστικό τομέα. Αρκετοί αγοράζουν οικόπεδα στη Βόρεια Εύβοια για να αποκτήσουν ιδιόκτητες κατοικίες» αναφέρει στη Voria.gr o δήμαρχος Ιστιαίας- Αιδηψού, Γιάννης Κοντζιάς.

Σύμφωνα με τον κ. Κοντζιά, τα τελευταία χρόνια Ισραηλινοί αγοράζουν οικόπεδα και εν συνέχεια προχωρούν στην κατασκευή εξοχικών κατοικιών σε χωριά της Βόρειας Εύβοιας, όπως είναι τα Γιάλτρα, ο Άγιος Γεώργιος, οι Μύλοι, τα Ίλια.

«Κάποιοι εξ αυτών μένουν τον μισό χρόνο στις περιοχές όπου έχουν αποκτήσει τις πολυτελείς εξοχικές τους κατοικίες και τον άλλον μισό στο Ισραήλ, γεγονός που καταδεικνύει την αγάπη τους για την περιοχή» εξηγεί ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λουτρών Αιδηψού, Θοδωρής Ρουμελιώτης.

Σημειώνεται πως πρόσφατα ο δήμος Ιστιαίας - Αιδηψού σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Λουτρών Αιδηψού διοργάνωσε fam trip για δημοσιογράφους προκειμένου να γνωρίσουν τις ομορφιές της Βόρειας Εύβοιας.

Ξενοδοχεία περνούν στα χέρια Ισραηλινών

Έντονη είναι η συζήτηση το τελευταίο διάστημα για αγορά δυο ιστορικών, εγκαταλελειμμένων ξενοδοχείων της Αιδηψού, από ισραηλινά funds που σκανάρουν την περιοχή.

Ο λόγος για το ξενοδοχείο Αίγλη, που χτίστηκε το 1931, και το ξενοδοχείο Ηράκλειο, που κατασκευάστηκε το 1895 -αποτελεί το παλαιότερο ξενοδοχείο της Λουτρόπολης-, και έχουν εγκαταλειφθεί από το 2010 περίπου, όταν και πέρασαν στα χέρια τραπεζών. Αξίζει να σημειωθεί από τα εν λόγω ξενοδοχεία έχουν περάσει άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, αλλά και της πολιτικής.

Στα χέρια Ισραηλινών έχουν περάσει επίσης το τριάστερο ξενοδοχείο Κάπρι, το οποίο θα μετατραπεί σε τεσσάρων αστέρων, καθώς και το ξενοδοχείο Ίλιον που βρίσκεται στα Λουτρά Αιδηψού.

Κάθε άλλο παρά τυχαία είναι και η επένδυση του διεθνούς ξενοδοχειακού brand Brown Hotels, που «συμμάχησε» με την Israir Airlines, για τη δημιουργία του «Brown Beach Eretria» στην Εύβοια. Το Brown Beach Eretria περιλαμβάνει 180 δωμάτια και σουίτες, καθώς και εγκαταστάσεις φιλικές προς την οικογένεια.

Και οι επενδύσεις δεν σταματούν εδώ. Νέα πολυτελή bungalows και spa μαζί με ανακαίνιση του ξενοδοχείου της, δυναμικότητας 940 κλινών, στη Λιχάδα της Βόρειας Εύβοιας, σχεδιάζει η Club Mediterranee ΕΛΛΑΣ Α.Ε., που αποτελεί το ελληνικό παράρτημα της Club Med, μιας από τις μεγαλύτερες τουριστικές αλυσίδες παγκοσμίως, με παρουσία σε περισσότερες από 40 χώρες με 70 ξενοδοχεία, 1,5 εκατομμύρια επισκέπτες/έτος και ετήσιο κύκλο εργασιών περί τα 1,7 δισ. ευρώ.