Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΒΗΡΥΤΟΣ: ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΝΕΚΡΗ ΚΑΙ ΔΥΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ

Διπλωματικές πηγές διευκρινίζουν πως οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν ότι μία Ελληνίδα πολίτης φέρεται να έχει χάσει τη ζωή της.

Μία νεκρή Ελληνίδα βρίσκεται ανάμεσα στα θύματα της Βηρυτού, σύμφωνα με το δημοσιογράφο Ουαλί Ελιάζ που μίλησε στην ΕΡΤ.

Την είδηση επιβεβαιώνουν επίσης διπλωματικές πηγές οι οποίες διευκρινίζουν πως οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν ότι μία Ελληνίδα πολίτης φέρεται να έχει χάσει τη ζωή της και ότι δύο ακόμη Ελληνίδες συγκαταλέγονται μεταξύ των τραυματιών.

«Νιώσαμε πως έγινε σεισμός» δήλωσε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Ελληνικής κοινότητας της Βηρυτού, Παναγιώτης Ανδριώτης, υποστηρίζοντας πως σίγουρα υπάρχουν αρκετοί τραυματίες. Πρόσθεσε επίσης πως Ελληνορθόδοξο Νοσοκομείο της Βηρυτού είναι κλειστό. Σύμφωνα μάλιστα με διπλωματικές πηγές,  οι ασθενείς μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσοκομεία.

Υπενθυμίζεται πως χθες σημειώθηκαν στο λιμάνι της Βηρυτού εκρήξεις που άφησαν πίσω πάνω από 100 νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες.

Διαβάστε - Βηρυτός: 100 νεκροί - Ανατινάχθηκαν 2.750 τόνοι νιτρικού αμμωνίου

Σωστικά συνεργεία επιχειρούν από το πρωί να αναζητώντας επιζώντες ανάμεσα στα συντρίμμια, ενώ σύμφωνα με τις λιβανέζικες Αρχές, ο απολογισμός των θυμάτων ενδέχεται να γίνει ακόμη πιο βαρύς μέσα στην ημέρα.

Να σημειωθεί ότι η ελληνική Πρεσβεία στη Βηρυτό βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις αρχές του Λιβάνου και με την ελληνική κοινότητα που διαμένει στη χώρα και παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια, ενώ ενημερώνεται διαρκώς για τις εξελίξεις.

Οδηγίες ΥΠΕΞ προς Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στον Λίβανο

Οδηγίες για ους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στον Λίβανο και έχουν επηρεαστεί από τις εκρήξεις στον λιμένα της Βηρυτού εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Οι Έλληνες πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Πρεσβεία της Ελλάδος στα τηλέφωνα 00961 78990315 και 00961 81507061, καθώς και με τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, στο τηλέφωνο +30210368 1730 και στο e-mail: kt@mfa.gr

Φωτογραφία: Hussein Malla/AP 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ