Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022
x

ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ

Νότια και Βόρεια Κορέα αποκαθιστούν τους διαύλους επικοινωνίας - Ανανεώνουν τις προσπάθειες για την ανοικοδόμηση των διμερών σχέσεων.

Η Νότια και η Βόρεια Κορέα απεκατέστησαν τους μεταξύ τους διαύλους επικοινωνίας, ανανεώνοντας τις προσπάθειες για την ανοικοδόμηση των διμερών σχέσεων, ανακοίνωσε η Σεούλ.

Η απόφαση σχετικά με την αποκατάσταση των ανοικτών γραμμών επικοινωνίας ελήφθη από τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Μουν Τζε Ιν και τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιουνγκ Ουν, έπειτα από ανταλλαγές επιστολών που είχαν ξεκινήσει από τον Απρίλιο.

«Οι δύο ηγέτες έχουν διερευνήσει τρόπους για να αποκαταστήσουν τις σχέσεις ανταλλάσσοντας αρκετές επιστολές. Συμφώνησαν να αποκαταστήσουν τις ανοιχτές γραμμές επικοινωνίας ως πρώτο βήμα σε αυτήν τη διαδικασία», δήλωσε εκπρόσωπος της προεδρίας της Νότιας Κορέας.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας, KCNA, μετέδωσε ότι όλα τα κανάλια επικοινωνίας επανήλθαν σε λειτουργία.

Το KCNA χαρακτήρισε την αποκατάσταση των ανοικτών γραμμών επικοινωνίας ως «ένα μεγάλο βήμα για την ανάκτηση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης και την προώθηση της συμφιλίωσης».

Πηγή: kathimerini.gr
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ