Σάββατο 17 Απριλίου 2021
x

ΒΙΑΣΜΟΣ 11ΧΡΟΝΗΣ: ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ Η ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ, ΛΕΝΕ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΤΟΥ

«Θεωρούμε υπερβολικό και επαχθές το μέτρο της προσωρινής κράτησης που επιβλήθηκε στον 38χρονο κατηγορούμενο» τονίζουν οι δικηγόροι του πρώην προπονητή

Την αντίδραση των δικηγόρων του 38χρονου πρώην προπονητή ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για τον βιασμό ανήλικης αθλήτριας πριν από περίπου δέκα χρόνια προκάλεσε η χθεσινή απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα για προφυλάκιση του εν λόγω κατηγορούμενου.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του το δικηγορικό γραφείο του κ. Θοδωρή Μαντά που εκπροσωπεί τον 38χρονο κατηγορούμενο, αναφέρει ότι η απόφαση περί προφυλάκισης είναι υπερβολική από τη στιγμή, που όπως επισημαίνει, υπάρχει και το μέτρο της ηλεκτρονικής επιτήρησης (βραχιολάκι).

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου του κ. Μαντά αναφέρει:

«Υπερβολική χαρακτηρίζει το δικηγορικό γραφείο του Θ. Μαντά την απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα να προφυλακίσουν χθες τον 38χρονο πρώην προπονητή, ο οποίος κατηγορείται για τον βιασμό ανήλικης αθλήτριας κωπηλασίας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο αναφέρει: «Θεωρούμε υπερβολικό και επαχθές το μέτρο της προσωρινής κράτησης που επιβλήθηκε στον 38χρονο κατηγορούμενο, και μάλιστα σχεδόν 10 χρόνια μετά την καταγγελλόμενη πράξη.

Η παρουσία του στο Δικαστήριο θα μπορούσε να διασφαλιστεί, άλλωστε, με το μέτρο της ηλεκτρονικής επιτήρησης (βραχιολάκι), ένας θεσμός ο οποίος έχει στην πράξη αδικηθεί, αφού οι Ανακριτές και οι Εισαγγελείς συνεχίζουν να εκδηλώνουν δισταγμό για την εφαρμογή του»
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ