Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021
x

ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΕΚΤΑΡΙΝΙΑ, ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΥΡΗΝΑ

Ο υφυπουργός Οικονομικών συναντήθηκε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και του έθεσε το ζήτημα των αποζημιώσεων των εν λόγω παραγωγών.

Το ζήτημα της άμεσης καταβολής των αποζημιώσεων στους παραγωγούς νεκταρινιών, ροδακίνων και συμπύρηνων που καταστράφηκαν από τις υπερβολικές και άκαιρες βροχοπτώσεις του περασμένου Αυγούστου, ήταν το κύριο θέμα στην ατζέντα της συνάντησης του υφυπουργού Οικονομικών και Βουλευτή Ημαθίας, Απόστολου Βεσυρόπουλου με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό.

Επίσης, ο κ. Βεσυρόπουλος αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης του εισοδήματος των βαμβακοπαραγωγών, λόγω της πανδημίας, ενώ έγινε και διεξοδική συζήτηση για τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες που παρέχει η νέα ΚΑΠ για αγρότες και κτηνοτρόφους.

Ο κ. Βεσυρόπουλος έθεσε επιπλέον στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την ανάγκη άμεσης αλλαγής του κανονισμού του ΕΛΓΑ προκειμένου να αποζημιώνεται η απώλεια παραγωγής από κάθε ζημιογόνο αίτιο.

Σε δήλωση του, ο κ. Βεσυρόπουλος επισημαίνει:

«Υπάρχει άμεση ανάγκη  για καταβολή των αποζημιώσεων στους αγρότες, που η παραγωγή τους καταστράφηκε από τις άκαιρες βροχοπτώσεις του περασμένου Αυγούστου. Σε αυτή τη συγκυρία πρέπει να στηρίζουμε με κάθε τρόπο τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ