Πέμπτη 26 Μαΐου 2022
x

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΣΤΗ ΔΕΘ

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναφέρθηκε στους λόγους που το κόμμα του δεν συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης.

Στους λόγους για τους οποίους η Ελληνική Λύση δεν συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε, ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εσωτερικών για την ευζωία των ζώων συντροφιάς, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος και υποστήριξε ότι η ΔΕΘ είναι ένα εμπορικό και οικονομικό γεγονός και δεν θα πρέπει να συμμετέχουν οι πολιτικοί αρχηγοί, αλλά «μόνο ο πρωθυπουργός για να κάνει τα εγκαίνια. Αυτό θα έκανε μια σοβαρή χώρα» τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Συνεχίζοντας, άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό για τα όσα ανέφερε μιλώντας στη ΔΕΘ.

«Ο πρωθυπουργός είπε ότι τα συμφέροντα μας με την Τουρκία είναι πλήρως ευθυγραμμισμένα. Είναι δυνατόν; Ευθυγραμμισμένα συμφέροντα με τον εχθρό μας που διεκδικεί Αιγαίο, Κύπρο, Κρήτη, Θράκη και όλη την Ελλάδα;» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βελόπουλος και συνέχισε:

«Η Ελλάδα ποτέ δεν ευθυγράμμισε τα συμφέροντά της με αυτά της Τουρκίας, γιατί πολύ απλά η ιδιοκτησία δεν υπάγεται απλά σε ένα καθεστώς συμφέροντος αλλά σε ένα καθεστώς πραγματικότητας».

Ο κ. Βελόπουλος δήλωσε ότι συμφωνεί με την καταπολέμηση της υπεραλίευσης στο Αιγαίο, αφού «πρέπει να γίνει κάτι γι' αυτό», ωστόσο πρόσθεσε ότι «πριν προχωρήσει να στερήσει το ψωμί από τον Έλληνα ψαρά, ας ανακηρύξει αλιευτικές ζώνες ώστε να απαγορευτεί στους Τούρκους να αλιεύουν παράνομα στην δική μας θάλασσα. Σήμερα μάλιστα είχαμε και επεισόδιο στο Αιγαίο, με Τούρκο ψαρά που απείλησε να σφάξει Έλληνα ψαρά», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Ο κ. Βελόπουλος αναφέρθηκε στις αυξήσεις στα τρόφιμα και ζήτησε την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος του ΕΝΦΙΑ και την αναστολή του ΦΠΑ στα βασικά καταναλωτικά αγαθά, προκειμένου να ανακουφισθούν, όπως είπε, οι πολίτες.

«Η τιμή του γάλακτος καθορίζεται από γαλακτοβιομήχανους που έχουν ρημάξει την ελληνική γαλακτοβιομηχανία. Κάνετε αθρόες εισαγωγές επιβλαβούς γάλατος, από την Ρουμανία και την Βουλγαρία. Κλείσετε τα σύνορα στις αθρόες εισαγωγές. Πώς μπορεί να γίνει, επειδή είμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Γίνεται κ. Πέτσα», είπε ο κ. Βελόπουλος, απευθυνόμενος στον αναπληρωτή υπουργός Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα και συνέχισε:

«Κάντε αυτό που έκανε η Γερμανία με την Ολλανδία. Οι Γερμανοί έκαναν συνεχείς ελέγχους στα γαλακτοκομικά προϊόντα από την Ολλανδία και έτσι κατέρρευσε η τακτική των Ολλανδών, γιατί εν τω μεταξύ βρέθηκαν κατά τους ελέγχους επικίνδυνες ουσίες στα προϊόντα».

Τέλος ο κ. Βελόπουλος εκτίμησε ότι προετοιμάζεται «συγκυβέρνηση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ», όπως είπε.

«Κάθε φορά που έρχεται ο πρωθυπουργός, έχετε συζητήσεις. Εγώ δεν ενημερώθηκα ποτέ από τον πρωθυπουργό. Όλα αυτά οδηγούν στην συγκυβέρνηση. Αν δεν είναι έτσι, πείτε μου γιατί έχετε ψηφίσει μέχρι σήμερα το 60% των νομοσχεδίων; Κάθε ψήφος στην κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι και ένας υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ στην συγκυβέρνηση.

Θέλουμε μία τετραετία. Την Κυριακή των εκλογών, σας ζητάμε να μας δώσετε μια ημέρα από την ζωή σας και θα σας δώσουμε χιλιάδες μέρες χαράς και επιτυχίες. Γιατί για εμάς είναι πρώτα η Ελλάδα και πρώτα οι Έλληνες», κατέληξε ο κ. Βελόπουλος.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ