Τρίτη 4 Αυγούστου 2020
x

Β.ΕΛΛΑΔΑ: ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΟΓΩ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ

«Καλούμε την Υπουργό Παιδείας να έλθει σε ουσιαστικό και γόνιμο διάλογο με τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Επιβεβλημένο χαρακτηρίζουν τον διάλογο για θέματα εκπαίδευσης τα μέλη του Συλλόγου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Βορείου Ελλάδος αναφερόμενοι στην κλήση από το υπουργείο Παιδείας για συζητήσεις επί των αλλαγών του νομοθετικού πλαισίου που διέπει την ιδιωτική εκπαίδευση, αλλά και την δημόσια.

«Πρέπει, όμως, να γίνεται ουσιαστικά και όχι προσχηματικά, μόνο για επικοινωνιακούς λόγους», αναφέρει ο ΣΙΕΛΒΕ, λέγοντας πως η πρόσκληση-τελεσίγραφο της υπουργού προς την ΟΙΕΛΕ για να συζητηθούν αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, που θα συνταράξει και την δημόσια, δεν τιμά τα δημοκρατικά ήθη, καθώς:

-              Γίνεται εν μέσω θέρους, με τα σχολεία κλειστά. Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί θυμόμαστε καλά ότι η ένταξή μας στο Ενιαίο Μισθολόγιο, που μείωσε έως και 40% τους μισθούς μας έγινε καλοκαίρι, του 2012. Επίσης, δεν είναι δυνατόν να ξεχάσουμε ότι η μεταφορά της εποπτείας των ιδιωτικών σχολείων από το Υπουργείο Παιδείας στο Εργασίας, που απελευθέρωσε τις απολύσεις, έγινε πάλι καλοκαίρι, του 2013

-              Δεν θέτει με ειλικρίνεια στο φως τις θέσεις του Υπουργείου για τις επικείμενες αλλαγές, ώστε κάθε θεσμικός συνομιλητής να τοποθετηθεί επί συγκεκριμένων προτάσεων

-              Τίθεται αυστηρό περιθώριο μόνο 24 ωρών (!) πριν οι προτάσεις του υπουργείου παρουσιαστούν στον Πρωθυπουργό, και, άρα, επισημοποιηθούν και οδεύσουν προς ψήφιση. Ποιος σοβαρός και γόνιμος διάλογος μπορεί να γίνει υπό αυτές τις συνθήκες;».

«Καλούμε την Υπουργό Παιδείας να έλθει σε ουσιαστικό και γόνιμο διάλογο με τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, στηριγμένο σε στοιχεία και επιστημονική τεκμηρίωση και όχι σε ιδεολογικές εμμονές και να μεταθέσει για το φθινόπωρο την όποια νομοθετική πρωτοβουλία. Στοιχιζόμαστε ως σύλλογος με τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας μας και την καλούμε να μην καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου παρά μόνον αφού πρώτα λάβει από το Υπουργείο τις συγκεκριμένες προτάσεις του. Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί της Βόρειας Ελλάδας είμαστε όρθιοι και είμαστε εδώ για την προστασία του κοινωνικού αγαθού της Εκπαίδευσης», αναφέρουν τα μέλη του ΣΙΕΛΒΕ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ