Τετάρτη 19 Μαΐου 2021
x

ΒΕΛΓΙΟ: ΣΥΝΤΟΜΑ ΟΙ ΝΕΕΣ ΛΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΘΗΝΑΣ

Οι ισχύουσες λίστες κατατάσσουν την Ελλάδα στις «πορτοκαλί» χώρες, γι' αυτό οι ελληνικές αρχές επικοινώνησαν με το βελγικό υπουργείο Εξωτερικών.

Νέες λίστες με σήμανση χρωμάτων θα ανακοινώσει το Βέλγιο σύμφωνα με τον Βέλγο εκπρόσωπο για για τη μάχη κατά του κορωνοϊού, Υβ Βαν Λατέμ.

«Μην κοιτάτε την τρίχρωμη σήμανση στην επιλογή «διακοπές» του Υπουργείου Εξωτερικών. Έχει ακόμη πληροφορίες που έχουν σχέση με την παλιά σήμανση των χρωμάτων, η οποία έχει αλλάξει εντελώς» ανέφερε εχθές βράδυ ο εκπρόσωπος.

«Για τις επόμενες 24 με 36 ώρες οι πολίτες να μη συμβουλεύονται» τη συγκεκριμένη λίστα η οποία θα ανανεωθεί, σύμφωνα με τον ίδιο.

Υπενθυμίζεται ότι σε λίστα με «κόκκινες», «πορτοκαλί» και «πράσινες» χώρες, με βάση τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά τους, που δημοσίευσε η βελγική εφημερίδα Le Soir η Ελλάδα εμφανιζόταν με «πορτοκαλί» χρώμα.

Η Ελλάδα, με ακόμη έξι χώρες (Kύπρο, Δανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία) εμφανίζεται στην «πορτοκαλί» λίστα, που σημαίνει ότι, όσοι επιστρέφουν στο Βέλγιο, προτείνεται να υποβάλονται σε τεστ και να μπαίνουν σε καραντίνα.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, σχετικά με το γεγονός ότι η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται στην «πορτοκαλί» λίστα, χθες υπήρξε επικοινωνία των ελληνικών αρχών με το βελγικό υπουργείο Εξωτερικών, ενώ σήμερα αναμένεται εκ νέου επαφή των δύο πλευρών.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ