Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΒΕΛΓΙΟ-ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΣΚΛΗΡΑΙΝΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Στόχος της κυβέρνησης του Βελγίου είναι η αποφυγή του ολοκληρωτικού lockdown, όπως δήλωσε η πρωθυπουργός της χώρας, Σοφί Κίλμες.

 «Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος: Να αποφύγουμε ακόμη ένα ολοκληρωτικό lockdown», τόνισε σήμερα η Πρωθυπουργός του Βελγίου, Σοφί Κίλμες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, για την ανακοίνωση νέων μέτρων ως προς την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Από τις 29 Ιουλίου και τουλάχιστον για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες, οι κοινωνικές συναναστροφές περιορίζονται στα πέντε άτομα, ενώ δεν συμπεριλαμβάνονται τα παιδιά κάτω των 12 ετών. Μέχρι τώρα επιτρεπόταν η συναναστροφή με 15 ανθρώπους.

Επιπροσθέτως, σε εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα σε εξωτερικούς χώρους επιτρέπονται στο εξής μέχρι 200 άνθρωποι και 100 για κλειστές αίθουσες. Οι μάσκες είναι υποχρεωτικές.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε η Σοφί Βιλμές, ο καθένας πρέπει να πηγαίνει για ψώνια μόνος, εκτός εάν πρόκειται για ανθρώπους που έχουν ανάγκη βοήθειας ή για παιδιά που συνοδεύουν ενηλίκους. Όσον αφορά στη διάρκεια που μπορεί να μείνει κάποιος στα καταστήματα, ανέρχεται στα 30 λεπτά.

Η κ. Βιλμές υπογράμμισε επίσης ότι συνιστάται η τηλεργασία όπου αυτό είναι εφικτό.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας που συνεδρίασε σήμερα αποφάσισε τη λήψη αυστηρότερων μέτρων εξαιτίας της ανόδου των θετικών στην covid περιπτώσεων το τελευταίο διάστημα.

Στο Βέλγιο, ο αριθμός των κρουσμάτων σημείωσε άνοδο 71% κατά την εβδομάδα από 17 έως 23 Ιουλίου, σε σύγκριση με την περίοδο 10 με 16 Ιουλίου.

Συνολικά, 9.821 είναι οι νεκροί στη χώρα από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ