Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021
x

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ UEFA: ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΤΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ-ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ Η ΣΚΩΤΙΑ

Η Ελλάδα έπεσε ακόμη πιο χαμηλά, στην 17η θέση της ειδικής βαθμολογίας της UEFA, αφού εκτός από την Κύπρο, «κεφάλι» πήρε και η Σκωτία.

Κακή ήταν η ευρωπαϊκή εβδομάδα για την Ελλάδα, αφού έχασε την 15η θέση από δύο χώρες, με αποτέλεσμα να μείνει πίσω στην 17η θέση. Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε την Τετάρτη από τη Μπάγερν με αποτέλεσμα η χώρα μας να μείνει στους 25.300 βαθμούς.

Από την άλλη, ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε 2-1 την Κάραμπαγκ, έτσι η Κύπρος έφτασε τους 25.750 πόντους. Την ίδια ώρα, η Σέλτικ πήρε «διπλό» από τη Λάτσιο στο «Ολίμπικο» με 2-1, ενώ η Ρέιντζερς επικράτησε 2-0 της Πόρτο. Ως εκ τούτου, η Σκωτία βρίσκεται στους 25.625 βαθμούς.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα είναι στο κυνήγι της 15ης θέσης, η οποία μας δίνει από τη σεζόν 2020/2021 δύο «εισιτήρια» για το Champions League (δεύτερο και τρίτο προκριματικό), ένα για τον Europa (τρίτο προκριματικό) και δύο για το Europa Conference League (δεύτερο προκριματικό).

Αν η Ελλάδα βρεθεί στην 16η ή την 17η θέση τότε θα έχει μόνο μία ομάδα στο Champions League από τον δεύτερο προκριματικό, καμία στο Europa League και τρεις στο Europa Conference League από τον δεύτερο προκριματικό γύρο.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ