Κυριακή 22 Μαΐου 2022
x

ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: ΤΙ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

Για την αυριανή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ρώσο πρόεδρο μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών- Στόχος η αναθέρμανση σχέσεων των δύο χωρών

Για την αυριανή συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν στο Σότσι μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σημειώνοντας πως στόχο έχει την αναθέρμανση των ελληνορωσικών σχέσεων.

Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης επεσήμανε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και στον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε ότι ο πρωθυπουργός είναι από τους λίγους Ευρωπαίους ηγέτες που υποδέχεται ο κ. Πούτιν στο Σότσι και υπενθύμισε ότι ο ίδιος βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Μόσχα ως επικεφαλής ελληνικής κυβερνητικής αποστολής, υπογράφοντας το Πρωτόκολλο Συνεργασίας και σειρά Συμφωνιών «για την εμβάθυνση της οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας - Ρωσίας».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι η «αυριανή συνάντηση ελπίζουμε να σηματοδοτήσει αυτή την αναθέρμανση, η οποία όμως δεν αλλάζει τα βασικά χαρακτηριστικά της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής», δηλαδή της συμμετοχής μας στην Ε.Ε και το ΝΑΤΟ. Ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία αποτελεί βασικό παράγοντα της ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής ασφαλείας και ότι «αυτό που θέλουμε με τη Ρωσία είναι να προχωρήσουμε σε βάθος μια οικονομική συνεργασία, με ενίσχυση του διμερούς εμπορίου και την προσέλκυση επενδύσεων, ώστε να καλυφθεί το κενό που αφήνουν πίσω τους τα ρωσικά αντίμετρα απέναντι στις ευρωπαϊκές κυρώσεις».

Αναφερόμενος στο ζήτημα της ενέργειας, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι η Ρωσία είναι ένας αξιόπιστος και ο σημαντικότερος προμηθευτής φυσικού αερίου για τη χώρα μας. Εκείνο που θέλουμε, είπε, είναι πρώτον, να συνεχιστεί αυτή η απρόσκοπτη προμήθεια αερίου και δεύτερον, η προμήθειά του σε χαμηλότερες τιμές.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ