Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020
x

ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

«Η στρατηγική σχέση με την Κίνα αναβαθμίζει το κύρος της χώρας μας και την βάζει σε ένα κάδρο οικονομικών “παικτών”» σημείωσε

Για τους νέους δρόμους που ανοίγονται στην οικονομική διπλωματία της Ελλάδας - μετά την επίσκεψη του Προέδρου της Κίνας – μίλησε το Σάββατο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «ΕΡΤ», το κυβερνητικός στέλεχος επεσήμανε ότι η επίσκεψη του Κινέζου προέδρου ήταν υψηλού επιπέδου, απόδειξη πως συνοδευόταν από υψηλά ιστάμενα μέλη της κυβέρνησης, καθώς και από επιφανείς επιχειρηματίες.

«Η στρατηγική σχέση με την Κίνα αναβαθμίζει το κύρος της χώρας μας και την βάζει σε ένα κάδρο οικονομικών “παικτών”» σημείωσε, παράλληλα, και συμπλήρωσε ότι στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι η εγκατάσταση διαφόρων εταιριών προερχόμενων από την Κίνα, ώστε να καταστεί η Ελλάδα πύλη εισόδου και διανομής των προϊόντων τους στην Ευρώπη.

Σε αυτό το πλαίσιο, εξήγησε ότι η Ελλάδα δεν κοιτάζει μόνο προς την Κίνα για επενδύσεις, αλλά έχει ανοίξει τις «πόρτες» της και προς τις ΗΠΑ, την Ευρώπη αλλά και σε άλλες αγορές παγκοσμίως. «Εμείς θέλουμε να έχουμε εμπορικές και οικονομικές σχέσεις με όλες τις μεγάλες δυνάμεις, ώστε να προστατεύουμε τη χώρα και να αναδεικνύουμε τις πολυσχιδείς σχέσεις που θέλουμε να αναπτύξουμε», ανέφερε, χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την ευρωπαϊκή διάσταση του μεταναστευτικού, ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέδειξε τη σημαντική συμβολή του Δημήτρη Αβραμόπουλου ως Επιτρόπου Μετανάστευσης στην διαχείριση του μεταναστευτικού. Συγκεκριμένα, υπογράμμισε ότι προστάτευσε τη χώρα από μια έξοδο από τον χώρο Σένγκεν λόγω της αδυναμίας στην αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών τα τελευταία πέντε χρόνια.

Επεσήμανε δε, ότι ο απερχόμενος Επίτροπος έχει αφήσει έτοιμους για τη νέα Επίτροπο μια σειρά από «φακέλους» για το πώς μπορούμε να προχωρήσουμε στη διαμόρφωση κοινής ευρωπαϊκής πολιτική ασύλου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ