Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ ΣΕ ΑΛΒΑΝΙΑ: ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ

Προειδοποίησε την Αλβανία ότι πρέπει να σεβαστεί τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Βόρειο Ήπειρο και στην Αλβανία

Στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μ. Βαρβιτσιώτης μιλώντας στο 12ο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ.

Αναφερόμενος στις ενταξιακές προοπτικές των χωρών των δυτικών Βαλκανίων ο κ. Βαρβιτσιώτης προειδοποίησε την Αλβανία ότι πρέπει να σεβαστεί τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Βόρειο Ήπειρο και στην Αλβανία καθώς και τα δικαιώματα της περιουσίας τους.

Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. «δεν κάνει κωλοτούμπα» καθώς είχε προειδοποιήσει με τη διαφωνία της τόσο κατά την υπογραφή της όσο και στην επικύρωσή της από τη Βουλή. «Μαζεύουμε τα συντρίμμια που μας άφησαν» είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης και αναφέρθηκε στην ανάγκη πιστής εφαρμογής της από τα Σκόπια. Υπογράμμισε πως θα πρέπει να λάβει τέλος από την γειτονική χώρα η πρακτική της παροχής διαβατηρίων με το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και πρόσθεσε πως ένας από τους βασικούς στόχους είναι η προστασία των μακεδονικών προϊόντων και της ονομασίας προέλευσής τους.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ