Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020
x

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: ΣΥΝΤΟΜΑ Η ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΩΝ ΤΟΥ EUROGROUP

Επιμένει ότι είναι νόμιμη η δημοσιοποίηση των ηχογραφήσεων του Eurogroup ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Αποφασισμένος να δημοσιοποιήσει, και μάλιστα, μέχρι το τέλος του Φερβρουαρίου, τις ηχογραφήσεις του κρίσιμου Eurogroup του 2015, δηλώνει ο Γιάνης Βαρουφάκης στο λογαριασμό του στο Twitter.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών επιμένει ότι η δημοσιοποίηση την ηχογραφήσεων είναι νόμιμη, με βάση γνωμοδότηση του Αρείου Πάγου. Σημειώνεται ότι σήμερα παρέδωσε στη Βουλή ένα στικάκι με τις περίφημες ηχογραφήσεις του Eurogroup που είχε κάνει το 2015, ωστόσο ο Πρόεδρος της Βουλής του το επέστρεψε.

«Είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο πως οι ολιγαρχικές κυβερνήσεις φοβούνται τη διαφάνεια. Σήμερα υπέβαλα στον πρόεδρο ένα USB με όλες μου τις (απολύτως νόμιμες) ηχογραφήσεις του Eurogroup του 2015, ζητώντας του να τις θέσει στη διάθεση των βουλευτών και του κοινού. Πανικόβλητος, το επέστρεψε! Μην ανησυχείτε. Το MeRA25 θα ρίξει φως. Σύντομα!» αναφέρει χαρακτηριστικά στο twitter ο Γιάνης Βαρουφάκης στα αγγλικά.

Σε άλλο tweet του, προσθέτει ότι «κανείς δεν δικαιούται να κρατήσει τους πολίτες στο σκοτάδι. Η αλήθεια για τα Eurogroup του 2015 πανικοβάλλει την τρόικα εσωτερικού επειδή είναι επίκαιρη & χρήσιμη. Το ΜέΡΑ25 επιλέγει το φώς της διαφάνειας κόντρα στο σκοτάδι της προπαγάνδας». Παράλληλα, παραθέτει το δελτίο Τύπου του ΜέΡΑ 25 για το θέμα, στο οποίο αναφέρεται ρητά ότι «κανείς δεν δικαιούται να κρατήσει τη Βουλή και τους πολίτες στο σκοτάδι (...) Μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου θα έχουμε δώσει πρόσβαση σε όλες και όλους».

Δικαστικές πηγές πάντως, όπως αναφέρει το skai.gr, διαψεύδουν ότι υπάρχει η γνωμοδότηση που επικαλείται ο κ. Βαρουφάκης. «Υπάρχει νομοθετική διάταξη, αυτής της κυβέρνησης για εξαιρετικές περιπτώσεις δημοσιοποίησης ηχογραφήσεων στις οποίες δεν εμπίπτει η συγκεκριμένη ηχογράφηση», επισημαίνουν.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ