Τετάρτη 14 Απριλίου 2021
x

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: ΜΕΡΑ ΑΝΑΣΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ Η 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Το μήνυμα του γραμματέα του ΜέΡΑ25 για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου - «Σηματοδοτεί το μεγαλείο ενός λαού που μπορεί να πει ΟΧΙ εκεί που πρέπει».

«Η γιορτή της 28η Οκτωβρίου είναι μέρα ανάσας και ανάτασης για τον ελληνικό λαό, που την θυμάται ως τον πρώτο παλλαϊκό ξεσηκωμό εναντίον των δυνάμεων του φασισμού», τονίζει στο μήνυμά του για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

Είναι και κάτι άλλο, προσθέτει ο κ. Βαρουφάκης: «Ένα σκίρτημα της συλλογικής μνήμης, της στιγμής που, πριν ογδόντα χρόνια, αριστεροί, κεντρώοι και δεξιοί, ο λαός μας σύσσωμος, χωρίς να υπολογίσουν κόστος, χωρίς να εκτιμήσουν την πιθανότητα ήττας, αποδεχόμενοι την υπεροπλία των επίδοξων κατακτητών, τους είπαν ένα ξερό, αγέρωχο, γενναίο ΟΧΙ!». Ο κ. Βαρουφάκης αναφέρει ακόμη στο μήνυμά του: «Ο λόγος που γιορτάζουμε το ΟΧΙ κάθε 28η Οκτωβρίου είναι ακριβώς αυτός: Σηματοδοτεί το μεγαλείο ενός λαού που μπορεί να πει ΟΧΙ εκεί που πρέπει να πει ΟΧΙ ανεξάρτητα του πρόσκαιρου κόστους, ακόμα κι όταν ο εχθρός είναι σιδηρόφρακτος.Το ΜέΡΑ25 τιμά τη θύμηση εκείνης της λαμπρής μέρας και τον σοφό λαό που γνωρίζει ότι ο μόνος τρόπος να ζει είναι αρνούμενος την συνθηκολόγηση με ανόητους, προκλητικούς και αδίστακτους κατακτητές».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ