Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020
x

UEFA: ΔΥΝΑΤΗ Η ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΛΛΑΝΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Ο καθηγητής Τιμ Μέγιερ τόνισε ότι αν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, το άθλημα μπορεί να σκέφτεται την επανεκκίνησή του κατά τη φετινή σεζόν.

Ο επικεφαλής της ιατρικής συμβουλευτικής επιτροπής της UEFA υπογράμμισε ότι είναι «σίγουρα δυνατό» να προγραμματιστεί η επανεκκίνηση των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου, παρά το γεγονός ότι το ολλανδικό και γαλλικό πρωτάθλημα τερμάτισαν τις σεζόν τους, τη στιγμή που ο υπουργός Αθλητισμού της Ιταλίας οδηγεί σε παρόμοια μοίρα τη Serie A.

Τα σχόλια από τον καθηγητή Τιμ Μέγιερ της UEFA έρχονται σε πλήρη αντίθεση με αυτά του πρόεδρου της ιατρικής επιτροπής της FIFA, Μισέλ Ντ'Όγκχε, ο οποίος εχθές δήλωσε ότι το ποδόσφαιρο δεν πρέπει να επανεκκινήσει τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, ο Μέγιερ, ο οποίος είναι πρόεδρος της Ιατρικής Επιτροπής της UEFA, τόνισε σήμερα ότι υπό την προϋπόθεση ότι έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα, το άθλημα μπορεί να σκέφτεται την επανεκκίνηση του κατά τη φετινή σεζόν.

«Όλοι οι ποδοσφαιρικοί οργανισμοί που σχεδιάζουν την επανεκκίνηση των αγώνων τους θα παράγουν ολοκληρωμένα πρωτόκολλα που υπαγορεύουν υγειονομικές και επιχειρησιακές συνθήκες και θα διασφαλίζουν ότι προστατεύεται η υγεία όσων εμπλέκονται στους αγώνες, ενώ θα πρέπει να διατηρείται η ακεραιότητα της δημόσιας πολιτικής. Υπό αυτές τις συνθήκες και με πλήρη σεβασμό της τοπικής νομοθεσίας, είναι σίγουρα δυνατό να προγραμματιστεί η επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων», πρόσθεσε ο κ. Μέγιερ.

Υπενθυμίζεται ότι το ολλανδικό πρωτάθλημα ακύρωσε τη φετινή σεζόν, ενώ εχθές ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ διευκρίνισε ότι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο δεν θα επιστρέψει στη δράση πριν από τον Σεπτέμβριο.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ