Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020
x

ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ: ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Η Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

«Δεν πρόκειται να κάνω καμιά έκπτωση στην εντολή που έχω λάβει από τους συμπολίτες μου», δήλωσε ο περιφερειάρχης, που δέχτηκε τα συγχαρητήρια.

Είναι μεγάλη η ευθύνη που ανέλαβα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών, όμως απόλυτη προτεραιότητά μου ήταν, είναι και θα παραμείνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, είπε στη σημερινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Η σημερινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ήταν η πρώτη μετά την ομόφωνη εκλογή του κ. Τζιτζικώστα στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών και ο περιφερειάρχης δέχτηκε τα συγχαρητήρια του προέδρου του σώματος, Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, αλλά και των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης «Κοιτάμε Μπροστά» του Χρήστου Γιαννούλη η ευχή προς τον κ. Τζιτζικώστα ήταν: «Κουράγια για μια Ευρώπη πιο δίκαιη για όλο τον κόσμο».

Θερμά ήταν και τα συγχαρητήρια του επικεφαλής της παράταξης «Πράξεις», Χρήστου Παπαστεργίου, ο οποίος επισήμανε ότι «το καθήκον που αναλάβατε έχει ιδιαίτερη σημασία, διότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών είναι η δεύτερη στην ιεραρχία στα αιρετά όργανα της ΕΕ. Είμαι βέβαιος ότι θα κάνετε το παν για να ανταποκριθείτε στις αυξημένες ευθύνες, για την Ελλάδα και την Κεντρική Μακεδονία. Κάθε επιτυχία».

Απαντώντας ο κ. Τζιτζικώστας είπε: «Το στοίχημα και η ευθύνη είναι εθνική και ως τέτοια την επωμίζομαι. Επειδή είναι πρώτη φορά που η Ελλάδα κατέχει μια τέτοια κορυφαία θέση στην ΕΕ, αποτελεί σημαντική ευκαιρία για την Ελλάδα και για την Περιφέρειά μας, καθώς πλέον πρωταγωνιστούν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Θα βάλω τα δυνατά μου για να πετύχω ό,τι καλύτερο για τις περιφέρειες και τους δήμους της Ευρώπης, για τις τοπικές κοινωνίες και ειδικά για να πετύχουμε τον κύριο στόχο, να έρθει η Ευρώπη πιο κοντά στους πολίτες και οι πολίτες πιο κοντά στην Ευρώπη. Θέλω όμως να επισημάνω ότι απόλυτη προτεραιότητά μου είναι η Κεντρική Μακεδονία. Ήταν, είναι και θα παραμείνει και δεν πρόκειται να κάνω καμιά έκπτωση στην εντολή που έχω λάβει από τους συμπολίτες μου. Σηκώνουμε μανίκια και δουλεύουμε περισσότερο. Είμαι αποφασισμένος ταυτόχρονα με το αποτέλεσμα που θέλω να φέρουμε ως χώρα στο ευρωπαϊκό επίπεδο, αντίστοιχα θέλω να κατακτηθούν και με το παραπάνω οι στόχοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Θα χρειαστώ τη βοήθεια όχι μόνο της συμπολίτευσης, αλλά και της αντιπολίτευσης, που στους έξι μήνες έχει δείξει ότι μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στο έργο μας».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ