Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020
x

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε πυρά, από την Κέρκυρα όπου βρίσκεται, κατά της κυβέρνησης για την επανεκκίνηση στον τουριστικό κλάδο.

Πυρά κατά της κυβέρνησης, για τους χειρισμούς της στον κλάδο του Τουρισμού, εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από την Κέρκυρα, όπου και πραγματοποιεί επίσκεψη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «δραματική» κατάταση, την οποία βιώνουν οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι στους τουριστικούς προορισμούς της χώρας και παράλληλα επέκρινε την κυβέρνηση για το «αλαλούμ σε σχέση με την επανεκκίνηση του τουρισμού».

«Εδώ κι έναν μήνα ο, υπό ανασχηματισμό υπουργός, όσο παραμένει, πέφτει από γκάφα σε γκάφα και οδηγεί τον τουρισμό σε τραγική και δραματική κατάσταση. Ούτως ή άλλως ήταν δύσκολα τα πράγματα, αλλά με τη στρατηγική της ανυπαρξίας σχεδίου, με την κατάθεση πρωτοκόλλων την τελευταία στιγμή, με την επίταξη δωματίων για καραντίνα μέσα σε ξενοδοχειακές μονάδες, έχουν δημιουργήσει πρωτοφανές μπάχαλο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας πως «για το μπάχαλο φέρει ευθύνη αποκλειστικά κ. Μητσοτάκης».

Και κατέληξε, λέγοντας:

«Η Κερκυρα και τα νησιά εκπέμπουν SOS. Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι εδώ και πάρα πολλούς μήνες. Υπάρχουν εποχικοί εργαζόμενοι που μπορεί να κάνουν και 18 μήνες για να βρουν εργασία και προφανώς δεν μπορούν να επιβιώσουν, διότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να μην στηρίξει την εργασία αλλά να επιδοτήσει την αναστολή της.

Πολύ φοβάμαι ότι αν ο κ. Μητσοτάκης δεν συνειδητοποιήσει την πραγματικότητα και δεν βγει από την φούσκα της εικονικής πραγματικότητας που έχει δημιουργήσει, το φθινόπωρο - αν ξαναέρθω εδώ ή στα μεγάλα νησιά μας - δεν θα μιλάμε για μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων αλλα για οργάνωση συσσιτίων».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ