Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022
x

ΤΣΙΟΔΡΑΣ ΣΕ ΓΚΑΓΚΑ: ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Τσίοδρας και Ζαούτης ανέφεραν στην αναπληρώτρια υπουργό ότι φαίνεται πως βρισκόμαστε κοντά στην κορύφωση και σύντομα θα αρχίσει η αποκλιμάκωση.

Μεγάλη αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού παρατηρείται στην Ελλάδα και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Η ίδια σημείωσε ότι ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο Θεοκλής Ζαούτης, σε χθεσινή τους επικοινωνία της ανέφεραν πως φαίνεται πως βρισκόμαστε κοντά στην κορύφωση και σύντομα θα αρχίσει η αποκλιμάκωση.

Η κ. Γκάγκα υπογράμμισε πως είναι πολύ σημαντικό να είμαστε προσεκτικοί και να φοράμε τις μάσκες μας όπου υπάρχει συνωστισμός και κυρίως στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Αναφέρθηκε και στις επαναμολύνσεις καθώς από ότι φαίνεται τα υποστελέχη της Όμικρον 4 και 5 κάνουν διαφυγή και χτυπάνε και όσους έχουν ήδη νοσήσει.

Τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται σε νεαρές ηλικίες, με συμπτώματα όμως πιο ήπια από αυτά που γνωρίζαμε μέχρι τώρα, καθώς προκαλούν κυρίως πυρετό και πονοκεφάλους.

Σε ό,τι αφορά την τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, η αναπληρώτρια υπουργός επανέλαβε ότι συνιστάται μόνο σε πολίτες με μεγάλη ηλικία και σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Ερωτηθείς για το αν εξετάζεται το άνοιγμα ξενοδοχείων καραντίνας σε νησιά όπου υπάρχει αυξημένο ιικό φορτίο, απάντησε αρνητικά και είπε πως εξετάζεται κάτι τέτοιο μόνο για μεγάλα αστικά κέντρα.

Τέλος, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, αν και δεν θέλησε να επεκταθεί παραπέμποντας σε μελλοντικές δηλώσεις, είπε αναφορικά με την άρση της διαθεσιμότητας των ανεμβολίαστων υγειονομικών υπαλλήλων, ότι είναι κάτι «που συζητείται».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ