Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020
x

ΤΣΙΑΡΑΣ: ΕΙΔΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Ο υπουργός Δικαιοσύνης γνωστοποίησε την πρόθεση της κυβέρνησης στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΣΕΒ - Τι είπε για τη διαμεσολάβηση.

Στον αναπτυξιακό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η ελληνική δικαιοσύνη αναφέρθηκε ο αρμόδιος υπουργός, Κωνσταντίνος Τσιάρας, κατά την παρουσία του στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒ.

Αναλυτικότερα, ο κ. Τσιάρας επεσήμανε ότι οι νομοθετικές ρυθμίσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης για την επιτάχυνση στις διαδικασίες απονομής της Δικαιοσύνης θα απελευθερώσουν τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου.

Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης και όσα αναμεταδίδει το ΑΜΠΕ, σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και το νομοσχέδιο για την ενίσχυση του θεσμού της διαμεσολάβησης, «ενός εναλλακτικού, λειτουργικού και αποτελεσματικού εργαλείου επίλυσης δικαστικών διαφορών στις αστικές και εμπορικές υποθέσεις, που ήδη έχει κατατεθεί προς επεξεργασία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής».

«Απαντώντας στα σημεία των καιρών, η διαμεσολάβηση προωθεί ένα σύγχρονο τρόπο σκέψης και δράσης για όλους τους πολίτες, μια συνειδητή, βαθιά πολιτισμένη επιλογή των διαδίκων, οι οποίοι θα έχουν το δικαίωμα να επιλύσουν τις διαφορές τους μέσα σ' ένα περιβάλλον που παρέχει τα εχέγγυα για μια ουσιαστική δυνατότητα εξωδικαστικής επίλυσης των διαφορών εκείνων που δεν χρειάζονται απαραίτητα την κρίση ενός δικαστή. Σηματοδοτεί ένα νέο δρόμο για τη Δικαιοσύνη, την επιχειρηματικότητα, την οικονομία και την κοινωνία μας» υποστήριξε ο κ. Τσιάρας.

Παράλληλα, ο κ. Τσιάρας ανακοίνωσε την πρόθεση του υπουργείου Δικαιοσύνης να προχωρήσει στη σύσταση Ειδικών Τμημάτων στα δικαστήρια, όπου θα εκδικάζονται εθνικές και διασυνοριακές υποθέσεις ανταγωνισμού και επενδύσεων. Μάλιστα, εκτίμησε ότι στις αρχές του νέου έτους, θα υλοποιηθεί η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία της Κυβέρνησης.

Τέλος, ο υπουργός Δικαιοσύνης εξέφρασε την εκτίμηση ότι «στην επόμενη διετία θα μπορούμε να μιλάμε για ένα ολοκληρωτικά διαφορετικό δικαστικό σύστημα που δεν θα λειτουργεί αποτρεπτικά για τις επενδύσεις, που έχουν έντονο αναπτυξιακό αποτύπωμα και θα συνεπάγεται τη δημιουργία χιλιάδων άμεσων, και ακόμα περισσότερων έμμεσων θέσεων εργασίας».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ