Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021
x

ΤΣΑΒΛΗΣ ΣΕ ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ: ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΜΕ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ

Τι απάντησε στην Κατερίνα Νοτοπούλου ο Δρόσος Τσαβλής για την τηλεδιάσκεψη στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Απάντηση στην ανακοίνωση της επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί», Κατερίνας Νοτοπούλου, σχετικά με τη διεξαγωγή συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου με χρήση νέων τεχνολογιών, έδωσε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Δρόσος Τσαβλής, τονίζοντας πως λόγω των πολλών μελών του συμβουλίου, εξετάζεται πρώτα η εφαρμογή τηλεδιάσκεψης στην Οικονομική Επιτροπή, που είναι ένα ολιγομελές όργανο, ώστε να διασφαλιστεί ότι η διεξαγωγή θα είναι ομαλή. 

«Με ειλικρινή εκτίμηση και συμπάθεια προς το πρόσωπό σας, θα σας συμβούλευα, πριν προχωρήσετε σε δημόσιες ανακοινώσεις για ζητήματα του Δήμου, να έρχεσθε σε επαφή με αρμόδιους αιρετούς ή υπηρεσιακούς παράγοντες», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Αξιότιμη κα Νοτοπούλου,

Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω ότι οι διαδικασίες για την εφαρμογή της τηλεδιάσκεψης στο συλλογικό όργανο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης άρχισαν αμέσως μόλις λάβαμε την σχετική ανακοίνωση από την ΚΕΔΕ περί του συστήματος Webex. H αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου Θεσσαλονίκης ανέλαβε να εξετάσει τον βέλτιστο τρόπο για τη διεξαγωγή της συνεδρίασης με τη χρήση νέων Τεχνολογιών Επικοινωνίας και Πληροφορικής.

Εξαιτίας του μεγάλου αριθμού συμμετεχόντων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, λαμβάνοντας υπόψη ότι πέρα από τα μέλη του (47) και το Δήμαρχο, συμμετέχουν έξι Πρόεδροι των Κοινοτήτων και ένα σύνολο υπηρεσιακών παραγόντων, σχετικών με τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης, έχουμε προκρίνει την πρώτη εφαρμογή τηλεδιάσκεψης στην Οικονομική Επιτροπή, που είναι ένα ολιγομελές όργανο, ώστε να διασφαλίσουμε ότι η διεξαγωγή θα είναι ομαλή. Αμέσως μετά το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης θα κάνει χρήση της αντίστοιχης εφαρμογής για τη διεξαγωγή των συνεδριάσεών του.

Με την ανακοίνωσή σας παραβιάζετε ανοιχτές θύρες. Με ειλικρινή εκτίμηση και συμπάθεια προς το πρόσωπό σας, θα σας συμβούλευα, πριν προχωρήσετε σε δημόσιες ανακοινώσεις για ζητήματα του Δήμου, να έρχεσθε σε επαφή με αρμόδιους αιρετούς ή υπηρεσιακούς παράγοντες».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ