Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021
x

ΤΣΑΒΛΗΣ: Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης απαντά στην ανακοίνωση της Κατερίνας Νοτοπούλου για την ανάγνωση επιστολής του Ιερού Λόχου.

Σκληρή απάντηση στην επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη ΜΑΖΙ», Κατερίνα Νοτοπούλου, σχετικά με την ανάγνωση επιστολής στο περασμένο δημοτικό συμβούλιο, την οποία υπέγραφαν «μέλη της φασιστικής οργάνωσης "Ιερός Λόχος"» έδωσε με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Δρόσος Τσαβλής.

«Προφανώς η δημοκρατία της κυρίας Νοτοπούλου είναι η δημοκρατία της δικτατορίας» σχολίασε ο κ. Τσαβλής, τονίζοντας πως «εάν είχε εντρυφήσει στα περί πολιτικών δικαιωμάτων θα γνώριζε ότι δεν διώκεται το φρόνημα, αλλά η πράξη». Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου αφήνει αιχμές προς την κ. Νοτοπούλου για τη διπλή θεσμική θέση που κατέχει σημειώνοντας μάλιστα πως «καλό θα ήταν όταν προβαίνει σε οποιαδήποτε ανακοίνωση να έχει διαβάσει τον Κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Ίσως οι πολλές υποχρεώσεις της ως βουλευτού και δημοτικής συμβούλου συγχρόνως, να μην της επιτρέπουν να μελετά ούτε τα θέματα, ούτε τον κανονισμό».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δρόσου Τσαβλή:

Προφανώς η δημοκρατία της κυρίας Νοτοπούλου είναι η δημοκρατία της δικτατορίας. Αν είχε εγκύψει λίγο στα περί των πολιτευμάτων, μεταξύ των οποίων και η δημοκρατία, θα ήξερε πως σε μία εννοούμενη δημοκρατική χώρα όπως η Ελλάδα όλοι οι πολίτες ασχέτως φρονημάτων έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα να ασκούν τα δικαιώματά τους, συμπεριλαμβανομένου της ελεύθερης έκφρασης ιδεών. Επίσης εάν είχε εντρυφήσει στα περί πολιτικών δικαιωμάτων θα γνώριζε ότι δεν διώκεται το φρόνημα, αλλά η πράξη. Βέβαια λαμβάνοντας υπόψιν τον χώρο από τον οποίο προέρχεται και τον πανικό, στον οποίο ο εν λόγω χώρος βρίσκεται, δεν θα ήθελα να σχολιάσω περαιτέρω. Απλά, θα της ευχηθώ καλές γιορτές.

Υ.Γ. 1: Καλό θα ήταν όταν προβαίνει σε οποιαδήποτε ανακοίνωση να έχει διαβάσει τον Κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Ίσως οι πολλές υποχρεώσεις της ως βουλευτού και δημοτικής συμβούλου συγχρόνως, να μην της επιτρέπουν να μελετά ούτε τα θέματα, ούτε τον κανονισμό. Έχει την πλήρη κατανόησή μου.

Υ.Γ. 2: Της συνιστώ να διαβάσει τον Alexis de Tocqueville. Θα μάθει πολλά περί δημοκρατίας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ