Τετάρτη 25 Μαΐου 2022
x

ΤΡΙΤΟ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΠΡΩΙΝΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΣΤΟΥΣ -11 ΒΑΘΜΟΥΣ ΞΥΠΝΗΣΕ Ο ΛΑΓΚΑΔΑΣ

Πολικό ψύχος και σήμερα σε ολόκληρο τον νομό Θεσσαλονίκης, αλλά και σε όλη σχεδόν την Κεντρική Μακεδονία - Μόνο σε Αριδαία και Μ. Λαύρα θετικές τιμές

Με θερμοκρασίες υπό το μηδέν στο σύνολο του νομού για τρίτη συνεχόμενη ημέρα ξύπνησε η Θεσσαλονίκη, απόρροια του παρατεταμένου κύματος ψύχους που έφερε στη χώρα μας η κακοκαιρία «Ελπίς».

Όλοι ανεξαιρέτως οι μετεωρολογικοί σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην περιφερειακή ενότητα κατέγραψαν αρνητικές θερμοκρασίες.

Η χαμηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε από τον μετεωρολογικό σταθμό στον Λαγκαδά, αφού ο υδράργυρος κατρακύλησε στους -10,7 βαθμούς Κελσίου στις 7:00 το πρωί. Πρόκειται, μάλιστα, για μία από τις χαμηλότερες σημερινές καταγεγραμμένες θερμοκρασίες σε πεδινή περιοχή σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, η οποία σχεδόν στο σύνολό της (στις περιοχές μέτρησης) ξύπνησε και αυτή με τη σειρά της σε θερμοκρασίες πολύ κάτω από το μηδέν. Το θερμόμετρο στην περιοχή του Λαγκαδά παραμένει μέχρι και αυτήν την ώρα (8:40) αρκετά κάτω από το μηδέν (-9,7 βαθμοί).

Αναλυτικότερα, οι χαμηλότερες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σήμερα στον νομό ήταν:

-10,7 βαθμοί Κελσίου στον Λαγκαδά

-6,0 βαθμοί Κελσίου στην Ασπροβάλτα

-5,3 βαθμοί Κελσίου στην περιοχή του ΝΟΗΣΙΣ, στην ανατολική Θεσσαλονίκη

-4,6 βαθμοί Κελσίου στη Χαλάστρα

-4,4 βαθμοί Κελσίου στη Σίνδο

-3,9 βαθμοί Κελσίου στο Επταπύργιο

-2,8 βαθμοί Κελσίου στο Κορδελιό

-1.9 βαθμοί Κελσίου στη ΔΕΘ, στο κέντρο της πόλης

-1,7 βαθμοί Κελσίου στη Νέα Μηχανιώνα

-1,4 βαθμοί Κελσίου στην Καλαμαριά (σ.σ. 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς)

-1,2 βαθμοί Κελσίου στην Καλαμαριά (σ.σ. Ναυτική Διοίκηση Βορείου Ελλάδος)

Σύμφωνα με τον μετεωρολογικό σταθμό meteothes.gr που βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, η θερμοκρασία έπεσε στους -1,3 βαθμούς Κελσίου στις 3 τα ξημερώματα.

Στον πάγο όλη η Κεντρική Μακεδονία

Με αρνητικές θερμοκρασίες ξύπνησε και η Χαλκιδική και μόνο στη Μεγίστη Λαύρα του Αγίου Όρους η θερμοκρασία δεν έπεσε κάτω από 0 βαθμούς Κελσίου (1,1 βαθμοί). Σε όλη την υπόλοιπη Κεντρική Μακεδονία (σ.σ. πάντα για τους εγκατεστημένους μετεωρολογικούς σταθμούς) οι θερμοκρασίες ήταν αρνητικές, εκτός από την Αριδαία, στην Πέλλα, όπου το θερμόμετρο έπεσε μέχρι τους 0,3 βαθμούς.

Η θερμοκρασία στο Καϊμακτσαλάν έφτασε τους -12,4 βαθμούς Κελσίου, στο Σέλι στους -13,3, στον Λαϊλιά Σερρών τους -14 και στον Άγιο Δημήτριο στον Όλυμπο στους -13,7.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ