Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΤΡΕΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΟΥ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ ΣΤΟ ΥΠ. ΑΓΡ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους, τα μέλη του «Ρουβίκωνα» πέταξαν τρικάκια σε όλους τους ορόφους του υπουργείου. Συνελήφθησαν τρεις

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία μετά την εισβολή περίπου 15 μελών της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» στο κτήριο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην οδό Αχαρνών, το μεσημέρι.

Συνολικά προσήχθησαν 10 άτομα, από τα οποία αφέθηκαν ελεύθερα τα επτά.

Έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους, τα μέλη του «Ρουβίκωνα» πέταξαν τρικάκια σε όλους τους ορόφους του υπουργείου, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σε μακροσκελή ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, αναφέρουν πως «με τη σημερινή μας παρέμβαση στο υπουργείο θέλουμε να δηλώσουμε ότι ανοίγουμε έναν κύκλο ενάντια σε όσους μιλούν για "βιώσιμη ανάπτυξη" και "αλληλέγγυα οικονομία" από τη μια και κλείνουν το μάτι στα αρπακτικά του κεφαλαίου από την άλλη».

Νωρίτερα, άλλη ομάδα μελών του «Ρουβίκωνα», μαζί με μέλη της «Ελευθεριακής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης», εισέβαλαν στα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ανάρτησαν πανό κι έριξαν τρικάκια που έγραφαν «Πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών-καμία αλληλεγγύη στα αφεντικά» και αποχώρησαν.

Σε ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ανέφεραν ότι «ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος είναι μια από τις εργοδοτικές ενώσεις που έχουν πρωτοστατήσει στην επίθεση των αφεντικών ενάντια στην εργατική τάξη. Για αυτόν τον λόγο, σήμερα αποφασίσαμε να παρέμβουμε στα κεντρικά γραφεία του, για να υπενθυμίσουμε πως, όσες επικοινωνιακές φανφάρες κι αν επινοήσει το πολιτικό προσωπικό της κυριαρχίας, ο ΣΒΒΕ ήταν, είναι και θα παραμείνει ένας από τους βασικούς ταξικούς μας εχθρούς».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ