Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021
x

ΤΡΙΩΡΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ - «ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ»

Η χρυσή Ολυμπιονίκης κατέθεσε για πάνω από τρεις ώρες στον εισαγγελέα Νίκο Στεφανάτο - Το μήνυμά της εξερχόμενη του εισαγγελικού γραφείου.

Επί τρείς και πλέον ώρες κατέθεσε στον εισαγγελέα Νίκο Στεφανάτο η ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου η οποία δημόσια κατήγγειλε σεξουαλική της κακοποίηση πριν από χρόνια από παράγοντα της ιστιοπλοικής ομοσπονδίας.

Εξερχόμενη του εισαγγελικού γραφείου η Σοφία Μπεκατώρου δήλωσε στους δημοσιογράφους «κατέθεσα για την προσωπική μου υπόθεση. Με αφορμή αυτή ελπίζω και άλλες γυναίκες κι άλλοι άνθρωποι να βγουν να μιλήσουν ώστε η κοινωνία να είναι πιο υγιής και να μην φοβόμαστε».

Η εισαγγελική έρευνα που διατάχθηκε με αφορμή τις καταγγελίες Μπεκατώρου από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, βρίσκεται σε εξέλιξη παρά το γεγονός ότι η καταγγελία της ολυμπιονίκου είναι για πράξη που έχει προ πολλού παραγραφεί, καθώς οι εισαγγελικές αρχές άνοιξαν την έρευνα για να ενθαρρυνθούν και άλλοι άνθρωποι να καταγγείλουν παρόμοια περιστατικά σεξουαλικής βίας και ταπείνωσης τα οποία να μην έχουν υποπέσει σε παραγραφή.

Πηγή: Καθημερινή
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ