Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020
x

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ Η ΓΡΑΜΜΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΑΘΗΝΑ ΠΟΥ ΔΙΕΚΟΠΗ ΛΟΓΩ ΙΑΝΟΥ

Πρόκειται για πρόβλημα που δημιουργήθηκε λόγω ζημιών στο τμήμα Λάρισας-Λειανοκλαδίου-Οι επιβάτες έκαναν τη διαδρομή με λεωφορεία.

Κανονικά διεξάγονται από χθες τα σιδηροδρομικά δρομολόγια Αθηνών-Θεσσαλονίκης μετά το πρόβλημα που δημιούργησε η κακοκαιρία Ιανός και οδήγησε σε διακοπή της σύνδεσης για κάποια 24ωρα.

Πρόκειται για πρόβλημα που δημιουργήθηκε λόγω ζημιών στο τμήμα Λάρισας-Λειανοκλαδίου, που οδήγησε σε υποκατάσταση τμήματος της διαδρομής με λεωφορεία.

Στο πλαίσιο της σταδιακής ομαλοποίησης των δρομολογίων και μέχρι νεοτέρας θα υπάρξουν ορισμένες τροποποιήσεις στα δρομολόγια των τραίνων, έπειτα από σχετική οδηγία από τον διαχειριστή της υποδομής ΟΣΕ.

Συγκεκριμένα, λόγω της κυκλοφορίας των αμαξοστοιχιών από μονή γραμμή στο τμήμα Λειανοκλάδι – Λάρισα, της κυκλοφορίας με diesel αντί ηλεκτράμαξας μεταξύ Λειανοκλαδίου – Παλαιοφαρσάλου και υποχρεωτικής βραδυπορίας σε τμήματα της γραμμής, πιθανόν να προκύπτουν καθυστερήσεις στα δρομολόγια του άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται ότι,  ο ΣΣ Παλαιοφάρσαλος θα παραμείνει προσωρινά εκτός εμπορικής λειτουργίας, με αποτέλεσμα τα δρομολόγια Θεσσαλονίκη - Παλαιοφάρσαλος να τερματίζουν στη Λάρισα.

Σε αναστολή κυκλοφορίας παραμένουν τα δρομολόγια στο Παλαιοφάρσαλος - Καλαμπάκα, Αθήνα - Καλαμπάκα, Θεσσαλονίκη - Καλαμπάκα καθώς και τα δρομολόγια στο τμήμα Λειανοκλάδι - Στυλίδα.

Τέλος, τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 1520 - 21 δεν διέρχονται των ΣΣ Μπράλου, Αμφίκλειας, Λιλαίας (παλαιά γραμμή), μέχρι νεοτέρας.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ζητά συγγνώμη από το επιβατικό κοινό για την ταλαιπωρία, και θα ενημερώσει με νεότερη ανακοίνωση για την πορεία ομαλοποίησης της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ