Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022
x

ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΛΗΣ ΣΕ ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΜΕ ΜΑΤ

Aπό το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώθηκε ότι διατάχθηκε η διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Αίσθηση προκάλεσε η σημερινή βιαιότητα αστυνομικών των ΜΑΤ στην Αθήνα όταν έριξαν μεγάλη ποσότητα δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης σε διαδηλωτές κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου εκπαιδευτικών, που είχε μάλιστα ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο βουλευτής του ΚΚΕ Α' Θεσσαλονίκης Γιάννης Δελής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το γεγονός παρενέβη με γραπτή της δήλωση η υπουργός Δημόσιας Τάξης Όλγα Γεροβασίλη που βάλει κατά των ΜΑΤ και τον βιαίο τρόπο που λειτούργησαν.

«Θεωρώ απαράδεκτες και πολιτικά επικίνδυνες τις σημερινές ενέργειες κάποιων ανδρών των ΜΑΤ οι οποίοι χτύπησαν στα τυφλά συγκεντρωμένους διαδηλωτές με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου -λάμψης, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο τραυματισμένοι, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και η Θοδώρα Δριμάλα, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ. Αυτού του είδους οι αντιδημοκρατικές πρακτικές όσων επιμένουν να μη λαμβάνουν το μήνυμα των καιρών και νοσταλγούν άλλες, σκοτεινές, εποχές, δεν είναι ανεκτές», αναφέρει η κ. Γεροβασίλη

Επιπλέον, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώθηκε ότι για τους τραυματισμούς που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια σημερινής πορείας στο κέντρο της Αθήνας, διατάχθηκε η διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας επισημαίνει επίσης ότι, «επίμεμπτες συμπεριφορές αστυνομικών που πλήττουν κατοχυρωμένα δικαιώματα των πολιτών, δεν είναι σε καμία περίπτωση ανεκτές από την Ηγεσία του Σώματος και με το πνεύμα αυτό θα εξεταστούν στο πλαίσιο της έρευνας που διατάχθηκε».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ