Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΓΩΜΑ ΧΡΕΩΣΕΩΝ - ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ

Σήμερα οι επίσημες ανακοινώσεις για τις χρεώσεις σε τρεις συστημικές τράπεζες - Για νέο κύμα μειώσεων εντός του μήνα πιέζει η κυβέρνηση

Σήμερα θα γίνει η επίσημη ανακοίνωση όχι μόνο για το πάγωμα των χρεώσεων, αλλά και για μειώσεις από τρεις συστημικές τράπεζες της χώρας, ενώ θα ακολουθήσει και η τέταρτη τη Δευτέρα. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, η κυβέρνηση είναι σε συζητήσεις με τον τραπεζικό τομέα, προκειμένου να ακολουθήσει και δεύτερο κύμα μειώσεων εντός του Νοεμβρίου.

Σε τηλεφωνική του παρέμβαση σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ANT1 ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Οι τρεις συστημικές τράπεζες σήμερα και η τέταρτη την Δευτέρα θα ανακοινώσουν όχι μόνο την αναστολή των αυξήσεων που είχαν προαναγγείλει αλλά και μειώσεις σε χρεώσεις που έχουν ήδη επιβάλλει. Αυτό είναι το πρώτο κύμα των μειώσεων. Είμαστε σε συζητήσεις και εντός του Νοεμβρίου θα υπάρξει και δεύτερο κύμα μειώσεων σε χρεώσεις».

Πρόσθεσε ακόμη πως η ευτυχής για τους πολίτες κατάληξη προέκυψε μετά από διεξοδική συζήτηση που ξεκίνησε στο υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων εδώ και ένα μήνα, όταν ανακοινώθηκαν οι αυξήσεις από τις τράπεζες και ολοκληρώθηκε με την παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου την περασμένη εβδομάδα.

«Όταν λόγω της κυβερνήσεως του Κυριάκου Μητσοτάκη και των μέτρων που έχουμε λάβει, τα επιτόκια δανεισμού μειώνονται – χθες το 10ετές ομόλογο του Ελληνικού Δημοσίου κατέρριψε νέο ιστορικό ρεκόρ με 1,15% - και άρα μειώνονται και τα επιτόκια με τα οποία δανείζονται οι τράπεζες, είναι πολύ λογικό αυτή η μείωση να περάσει και στα επιτόκια των δανείων» τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει από τις τράπεζες ένα ευρύ πρόγραμμα στήριξης των συνετών δανειοληπτών.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ