Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022
x

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗ ΒΑΛΕΝΘΙΑ: ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ Η ΣΚΗΝΗ ΣΕ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΑΝΕΜΩΝ - ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ

Δεκάδες είναι οι τραυματίες από το απρόοπτο περιστατικό όταν ισχυροί άνεμοι είχαν ως αποτέλεσμα να καταρρεύσει η σκηνή σε μουσικό Φεστιβάλ

Ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, κοντά στην πόλη Βαλένθια της Ισπανίας, όταν ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν την κατάρρευση της κεντρικής σκηνής σε μουσικό φεστιβάλ

Παράλληλα και άλλες υποδομές υπέστησαν ζημιές στο Φεστιβάλ Ηλεκτρονικής Μουσικής Μέδουσα, που είναι αρκετές γνωστό και διαρκεί έξι ημέρες στην πόλη Κουγέρα στην ανατολική ακτή της Ισπανίας, νότια της Βαλένθια.

Από τους τραυματίες, τρεις είναι αρκετά σοβαρά και 14 έχουν ελαφρύτερα τραύματα, ανέφεραν μέσω του Twitter οι περιφερειακές υπηρεσίες έκτακτης βοήθειας. Οι περιφερειακές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν αργότερα ότι περιθάλπονται συνολικά 40 άτομα.

«Είμαστε συντετριμμένοι απ' αυτό που συνέβη σήμερα το πρωί», ανέφεραν οι διοργανωτές σε δήλωσή τους στη σελίδα του φεστιβάλ στο Facebook.

Σύμφωνα με τους ίδιους, «έκτακτες» καιρικές συνθήκες προκάλεσαν ζημιές σε διάφορες υποδομές στο χώρο του φεστιβάλ.

«Γύρω στις τέσσερις το πρωί αναπάντεχοι και βίαια σφοδροί άνεμοι κατέστρεψαν ορισμένες περιοχές του φεστιβάλ, υποχρεώνοντας τη διαχείριση να λάβει αμέσως την απόφαση να εκκενώσει την περιοχή της συναυλίας για να εγγυηθεί την ασφάλεια των παρευρισκόμενων, των εργαζομένων και των καλλιτεχνών», ανακοίνωσαν οι οργανωτές.

Το φεστιβάλ προς το παρόν αναστέλλεται, πρόσθεσαν.

Φωτογραφία: mirroronline

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ