Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020
x

ΤΟΥΡΚΙΑ: ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ

Η τουρκική εθνοσυνέλευση ανέφερε στο ανακοινωθέν της πως απορρίπτει την απόφαση της αμερικανικής Γερουσίας για την αρμενική γενοκτονία.

Η τουρκική εθνοσυνέλευση καταδίκασε εντόνως την έγκριση από το Κογκρέσο του ψηφίσματος που αναγνωρίζει ως γενοκτονία την προσχεδιασμένη σφαγή εκατοντάδων χιλιάδων Αρμενίων από τους Οθωμανούς πριν από έναν αιώνα, κάτι που αρνείται η Άγκυρα.

«Ως τουρκική εθνοσυνέλευση, καταδικάζουμε έντονα και απορρίπτουμε την απόφαση της αμερικανικής Γερουσίας για την αποκαλούμενη αρμενική γενοκτονία που διαστρεβλώνει ιστορικά γεγονότα και περιφρονεί τις θεμελιώδεις κανόνες του διεθνές δικαίου», ανέφερε η τουρκική βουλή με κοινό ανακοινωθέν της.

«Η απόφαση, που δεν έχει καμία νομική αξία...είναι μέρος ενός βρώμικου παιχνιδιού», ανέφερε το ανακοινωθέν, αναμεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Δύο μήνες μετά τη Βουλή των Αντιπροσώπων, η Γερουσία ενέκρινε ομόφωνα την Πέμπτη ένα ψήφισμα «για να τιμήσει τη μνήμη της αρμενικής γενοκτονίας αναγνωρίζοντάς την επίσημα».

Νωρίτερα την Παρασκευή, η Τουρκία κάλεσε τον Αμερικανό πρεσβευτή για να του επιδώσει διαμαρτυρία σχετικά με αυτή την απόφαση του Κογκρέσου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ