Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021
x

ΤΟΥΡΚΙΑ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΓΝΟΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΕ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Χαμί Ακσόι είπε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά αγνοεί το γεγονός ότι η Τουρκία έχει νόμιμα κυρίαρχα δικαιώματα στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο

Συνεχίζει τις προκλητικές δηλώσεις η Τουρκία με τον εκπρόσωπο του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, να σχολιάζει την αντίδραση της ελληνικής διπλωματίας στη διενέργεια παράνομων γεωτρήσεων από πλευράς της Τουρκίας, στην ΑΟΖ της Κύπρου.

«Η Ελλάδα, με τη σημερινή της δήλωση, για άλλη μια φορά επιδεικνύει τις μη ρεαλιστικές αντιλήψεις και τις στάσεις της που αρνούνται τα δικαιώματα σχετικά με τα προβλήματα στην περιοχή μας», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Χάμι Ακσόι σε δήλωσή του.

Ο Χαμί Ακσόι είπε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά αγνοεί σκόπιμα το γεγονός ότι η Τουρκία έχει νόμιμα και κυρίαρχα δικαιώματα στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο Πέλαγος.

«Οι Τουρκοκύπριοι έχουν ίσα δικαιώματα, ως συνιδιοκτήτης του νησιού, στους πόρους γύρω από το νησί», πρόσθεσε.

Ο Ακσόι είπε ότι η πραγματική απειλή για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο «είναι η μινιμαλιστική και ασυμβίβαστη στάση του ελληνοκυπριακού δίδυμου».

«Θα συνεχίσουμε αποφασιστικά να προστατεύουμε τόσο τα δικαιώματα της χώρας μας όσο και των Τουρκοκυπρίων στην Ανατολική Μεσόγειο», πρόσθεσε.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ